Satu-satunya hal yang abadi dan tak akan pernah lu’put adalah kasih sayang seorang ibu terhadap anaknya. Apabila sudah meningkat usia, menjadi kewajipan anak-anak pula untuk mengasihi dan juga menjaga mereka sepenuh hati.

Walau bagaimanapun ma’lang bagi seorang ibu dari Indonesia ini apabila nya’wanya mela’yang di tangan anak kandung sendiri.

Cuma kerana mak tak masak nasi, sanggup ban’tai pakai ka’yu.

Menerusi portal Tribunnews, Syarul Harahalp dipercayai telah memu’kul ibunya sendiri dengan menggunakan seba’tang ka’yu selepas kece’wa apabila wanita itu tidak masakkan nasi untuknya. Dalam keja’dian pada 5 Disember lalu, ma’langnya si ibu ga’gal disela’matkan sewaktu dalam perjalanan ke sebuah pu’sat peru’batan terdekat.

😱Sam'painya hati😭😭😭Ketahuilah bahawa syur'ga itu terletak dbawah teIa'pak kaki ibu😢
Gambar Sekadar Hiasan

Padahal mak dah bagitahu, kalau lapar datang je kenduri jiran.

Menurut la’poran portal, wanita tersebut tidak memasak nasi di rumah kerana ada kenduri di rumah jiran dan meminta anaknya untuk makan sahaja di majlis berkenaan. Walau bagaimanapun, sus’pek yang kece’wa dengan jawapan ibunya terga’mak mencede’rakannya.

😱Sam'painya hati😭😭😭Ketahuilah bahawa syur'ga itu terletak dbawah teIa'pak kaki ibu😢
Gambar Sekadar Hiasan.

Selam’ba tengok mak tersung’kur atas lantai, macam tiada pera’saan.

Sejurus melihat ibunya ja’tuh tersung’kur di atas lantai, lelaki berkenaan dengan selamba keluar dari rumah dan memaklumkan keja’dian tersebut kepada jirannya.

Penduduk setempat, terus menelefon po’lis bagi memaklumkan tentang tra’gedi itu sebeIum sus’pek akhirnya ditang’kap pi’hak berkua’sa.

Sumber: Portal regional, kd

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."