Connect with us

#news

Ada Sesuatu Yang Ramai Netlzen Perasan Ketika Pembaca Berita Sebuah Stesen Terkenal Ini Tengah Live

PETALING JAYA- Gambar seorang pembaca berita lelaki di sebuah stesen televisyen milik kerajaan tular apabila dia dikatakan mengenakan pakaian seakan cheongsam ketika bersiaran pada Tahun Baharu Cina Jumaat lalu.

T.indakan pembaca berita itu, Mohd Dhihya Sahlan yang mengenakan pakaian tradisi kaum Cina berwarna merah itu turut mendapat pelbagai reaksi berbeza daripada pengguna laman media sosial.

Seorang netizen, Patrick Teoh, menyifatkan, sekiranya gambar itu benar, ia memberi gambaran jurang yang wujud dalam kepelbagaian budaya di Malaysia.

“Pembaca berita dan stesen televisyen itu tidak sedar yang lelaki itu mengenakan cheongsam,” tulisnya.

Bagi Shahron Lim pula, tindakan pembaca berita itu mengenakan cheongsam perlu dihargai berikutan usahanya ketika menyampaikan berita.

“Terima kasih kerana mencuba walaupun ia mungkin mempunyai kes.ilapan dalam cara pemakaian,” jelasnya.

Difahamkan, berita itu disiarkan di stesen televisyen kerajaan pada Jumaat petang, di mana pembaca berkenaan menyampaikan berita semasa dari negeri Sabah.

Reaksi Orang Ramai

Laaa…mmg betul dh dia pkai…nama xsilap samfoo ke apa…luPa dah…cheongsam perempuan lain… siap tbelah kaki nmpk p.eha… kot la netizen tnmpk betis ayu pmbaca berita tu lain citer….hahahahahahahahahaha.

Tak kan cheongsam beso gitu. Ngan bentuk fizlkalnya.. Biasa cheongsam pinggang kerengga tau tak.

Biasa je xpe.lik lah. Ada kan dlm movie pasal org lama2 dlu kesah maharaja. Cuma pembaca ni bdn dia myb sad0, itu nampak pelk skit.

Kredit : Kosmo

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Trending