“ahhhh..ni wayang je lebih..masa nikah dlu nk viral, ni da bercerai pn nk viral..”

Tahun lepas, tular seorang wanita yang dengan senang hati membantu suaminya menguruskan majlis pernikahan dengan seorang wanita lain.

Hal tersebut menjadi perbualan hangat di media sosial kerana wanita berkenaan seakan begitu bahagia menyambut kehadiran orang baru dalam rumah tangganya bersama suami setelah 6 tahun berkahwin.

Teman suami bercerai dengan madu

Walau bagaimanapun, menerusi laman sosial wanita yang dikenali sebagai Syiela Rashid itu memaklumkan yang suami dan madunya telah bercerai.

Dia juga turut memuat naik gambar sewaktu menemani suaminya bercerai dengan isteri keduanya.

Hanya mahu berfikir positif

Walau bagaimanapun, Syiela Rashid menulis luahan di status Facebook seakan memberi bayangan yang dia menerima ini semua secara positif dan tetap bersama suaminya dalam apa keadaan sekalipun.

Suami kepada pengguna Facebook itu juga mengakui bahawa sudah menceraikan isteri keduanya di Mahkamah  Rendah Syariah Padang Terap pada Selasa 24 Ogos 2021.

Perkongsian pasangan suami isteri itu telah mendapat pelbagai maklum balas daripada warganet. Mana tidaknya, perkahwinan lelaki tersebut pernah tular sebelum ini kerana ‘madunya’ telah dipinang sendiri isteri pertama dan majlis pernikahan turut diuruskan oleh wanita itu.

“Bini no 1 dah kena cerai dulu.. Ni bini no 2 yg merampas.. No 3 dia kick.. ” – Noris Niffs

khubaib kawin dgn aini (no 1)
Khubaib kawen syila (no2)
Khubaib cerai aini, syila jadi no 1.
Khubaib nak kawen lagi, syila tolong propose… Ain jadi no 2. – Fatin Haxira

“ahhhh..ni wayang je lebih…. masa nikah dlu nk viral, ni da bercerai pn nk viral.. ” – Man Bam

“…..pandai pandailh lh koranggg……nk tadbir bini masing2….klu dh bermadu tu…bljr byk toleransi…bykkn sabar…dalami ilmu penyuluh hati…klu bini buat perangai jgn cepat melenting…melatah…diam lebih baik bila perlu…panas2 bini….melarat atau tak…tgk cara kita menanganinya…klu dia marah2..melenting..x masak..itu ini…bersifat sementara ajer…Hati seorg perempuan..” – Zailan Dahlan

“Ini mcm cerita rekaan semata-mata. Dunia ni kan pentas sandiwara. ” – Mohdnoraob Husin

Namun, perkahwinan dengan isteri kedua tidak panjang dan lelaki tersebut telah ditemani isteri pertama ketika mahu bercerai dengan isteri kedua.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Check Also

Ter0k Di k3cam, Imam Besar M4sjid Putra Sekali Lagi T4mpil Buat Vide0

PUTRAJAYA – Imam Masjid Putra, Ustaz Ikmal Zaidi Hashim memohon maaf kepada seluruh umat Islam …

Leave a Reply

Your email address will not be published.