Connect with us

#celeb

Ali Puteh Ded4h Hidayah Tuntut Rumah & Tanah R M 300K. Toyota Vellfire

Beberapa hari lalu kontr0versi melib4tkan pelawak Ali Puteh dan kakak iparnya,

Nor Hidayah kembali menjadi sebut4n ramai apabila timbul 1su sam4n-meny4man melib4tkan kedua pihak pula.

Ramai yang menyel4r Ali kerana bertindak meny4man b4lu arw4h abangnya,

namun pelawak itu menjelaskan s4man yang dikemukan olehnya itu tidak melib4tkan h4rta tetapi untuk membersihkan nama dan imej keluarganya.

Jelasnya lagi, bukan dia yang meny4man kakak iparnya tetapi dia membuat sam4n balas selepas dis4man oleh Nor Hidayah.

Ali mended4hkan dia disa4man dengan jumlah RM900,000 selepas 15 hari Arw4h Abam men1nggal dunia.

“Saya tak heb4hkan pada media bahawa saya dis4man 15 hari atau hari kami mengadakan majlis t4hlil anjuran pihak Astro sebab saya masih mengh0rmati

abang saya baru men1nggal dunia. Saya bukan t4kut cuma dalam kead4an kehil4ngan dan keluarga masih bers3dih.

“Tidak lama selepas sam4n saya, dia (Hidayah) dan ibunya meny4man pula ibu saya. Ibu saya yang berkerusi roda itu pun dis4mannya.
“Macam mana hubungan seorang men4ntu dengan mak mertua. Yang mak mertua yang baru kehil4ngan anak,” katanya.

Dalam pada itu, Ali memaklumkan Hidayah turut menvntut harta-harta lain termasuk rumah dan tanah bernilai RM300,000,

kereta jenis Toyota Velfire, jam tangan, sebuah motorsikal dan wang tunai di dalam akaun bank.

“Kau tudvh aku guna Vellfire, pad4hal kereta itu dah kena t4rik bulan lepas.

Siapa nak bayar? Orang di luar sana pun s1buk sang4t nak tahu berapa banyak h4rta arw4h.

“Okey ini saya ded4hkan semua, b4lu tvntut rumah dan tanah bernilai RM300,000;

sebuah Toyota Velfire bernilai RM300,000, pad4hal Velfire lama itu harga RM180,000.

“Motorsikal LC berharga RM10,000, padahal harga motor arw4h beli RM5,300 sahaja. Siapa pakai motor dia tahulah.

“Okey ini yang paling orang ramai nak tahu sampai tvduh saya makan harta anak yatim; duit di dalam akaun arw4h.

Arw4h ada dua akaun bank dan setelah dicampur kedua-dua akaun jumlahnya RM84,000.

“Sebelum ini orang sibuk kata duit arw4h berjuta-juta dan saya makan duit arw4h.

Kalau ada bukti saya makan harta anak yatim, buktikan…” jelasnya.

Ali berkata dia bersyvkur apabila mendapat surat jawapan sam4n daripada pihak Hidayah sehingga melakukan sujvd syukvr

kerana sebelum ini b4lu mengatakan keluar sehelai sepinggang tetapi akhirnya meng4ku sudah keluarkan RM10,000 dari akaun bank arw4h.

“Kalau betul ambil, meng4ku sahaja. Jangan cakap keluar sehelai sepinggang. Tak baik men1pu, yang kena m4ki saya.

“Kemudian dia meng4kui mengambil empat utas jam tangan arw4h. Dalam surat sama terdahulu, dia kata saya fitn4h dia ambil jam tangan arw4h,” ujarnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Rotikaya

“Ada Cara Lebih Baik Untuk Berdamai” – Achey Sed1h K0nflik Ali Puteh Dan B4lu Abam Semakin Serius

ANGGOTA kumpulan Bocey iaitu Achey berasa sed1h melihat kem3ut antara pelawak Ali Puteh dengan b4lu kepada Allahy4rham Abam iaitu Nor Hidayah yang berpanjangan sehingga dibawa ke mahkamah.

Achey atau nama sebenarnya Mohd Nasir Hamzah, 34, berkata dia tidak mem1hak pada Ali mahupun Nor Hidayah namun berpendapat 1su yang berlaku itu boleh diselesaikan dengan cara yang lebih baik.

“Saya cakap secara umum dan tidak mem1hak kepada mana-mana pun. Sed1h itu memang sed1h sebab sepatutnya 1su tersebut boleh selesai dengan cara-cara yang lebih baik.

K0nflik Ali dan Nor Hidayah dibawa ke mahkamah.

“Tapi siapa la saya dan Fad untuk menc4mpuri urusan mereka yang mereka rasa lebih baik teruskan dengan cara begitu (f4ilkan sam4n). Tapi pada kami, perkara itu boleh diselesaikan dengan cara senyap-senyap.

“Walaupun berm4sam muka tapi sebenarnya ia boleh diselesaikan secara berd4mai supaya tidak memberikan kes4n kepada orang lain, ” kata Achey kepada mStar.

Pelawak terkenal itu dit3mui ketika sidang media pelancaran filem Frontliners di Big Boss, Publika pada Khamis.

Pada Rabu, Ali atau nama sebenarnya Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan, 31, bert1ndak memf4ilkan sam4n balas terhadap kakak iparnya, Nor Hidayah dan jutawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman.

Ali meng4mbil tind4kan tersebut selepas mendapatkan nasihat daripada peguamnya berikutan b4lu kepada Allahy4rham Abam Bocey itu terlebih dahulu memf4ilkan s4man terhadap dia dan keluarganya.

S4man tersebut dikeluarkan oleh Ali selaku pl4intif keempat bersama ibunya Sabariah Arshad (pl4intif pertama), bapa Syed Mohd Ridzuan (pl4intif kedua) dan kakak sulung Sharifah Norwahidah (pl4ntif ketiga).

Dalam pada itu, apa yang terj4di antara mereka berdua itu boleh diambil sebagai pengajaran kerana ber4nggapan mungkin ia boleh berlaku kepada dirinya serta keluarga.

Bagaimanpun, Achey berharap kem3lut tersebut berakhir dengan baik kerana bimb4ng akan memberi kes4n kepada anak arw4h Abam iaitu Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey yang berusia setahun.

Ali Puteh Ded4h Hidayah Tuntut Rumah & Tanah R M 300K. Toyota Vellfire

Ali memfailkan s4man balas terhadap kakak iparnya.

“Apa yang berlaku ini boleh dijadikan ikt1bar kepada orang lain dan juga diri saya sendiri. Tidak must4hil perkara itu boleh terjadi kepada diri kita sendiri. Saya dan keluarga pun kena ambil ikt1bar.

“Kalau terjadi kepada saya, mungkin boleh selesaikan dengan berd4mai supaya semua pihak mendapat ke4dilan. Apa-apa pun saya berharap kemelut ini berakhir dengan baik.

“Sebab anak itu (anak arw4h Abam) akan membesar. Kita tak nak nanti dia ada sifat menyal4hkan semua pihak. Kita nak dia membesar mengenali semua keluarganya dengan baik, ” uj4rnya.

Sumber : m star

Continue Reading

Trending