“Anak aku bukan mainan.. Kalau.. ” – Lama berdiam Diri,Tak sangka akhirnya ayah dan ibu Puteri Sarah bersuara buat Syamsul terkedu..

“Cukup 9 Tahun saya jadi isteri Syamsul..” slps Fail Cerai.. Puteri Sarah akan tinggalkan Malaysia…Tak sangka Ini kata2 Puteri buat Syamsul dan Isteri barunya..

Hari ini pelakon, Puteri Sarah telah mengotakan janjinya kepada rakyat Malaysia untuk menfailkan tuntuan pencer4iannya di M4hkamah Syariah Kuala Lumpur.

Keputusan nekad yang dibuat oleh isteri, penerbit dan pengarah, Syamsul Yusof ini susulan dari kem3lut rumahtangga selama ini. Dan terbaru pengakuan suaminya yang telah bernikah dengan Ira Kazar pada awal bulan ini.

Puteri Sarah hadir ditemani dua adiknya, Puteri Sofia Nadira dan Megat Imran Ikram serta peguam syarie, Datuk Akberdin Abdul Kader. Puteri Sarah berkata, dia sangat lega selepas akhirnya berjaya menfailkan tuntutan pencer4ian di Mahkamah hari ini.

Tambah Puteri Sarah lagi, dia akan men1nggalkan Malaysia untuk ke tanah suci Mekah bagi menunaikan umrah pada minggu hadapan. Puteri Sarah berkata selepas pulang, dia mengharapkan kehidupan yang baharu bersama anak-anak.

“Saya tidak kisah jika k3s ini berlarutan. Namun, apa yang penting, saya lega kerana sudah memf3ilkan tuntvtan percer4ian. Apa yang penting, kita mulakan langkah pertama ini (memfailkan percer4ian).

Saya mahu mengerjakan Umrah pada 26 Januari ini, jadi saya tidak mahu ada masal4h yang tidak selesai.Segala-galanya sudah terjawab. Saya mahu pulang dari Umrah dan memulakan kehidupan baharu bersama anak-anak,” kata Puteri Sarah kepada BH Online

Dalam laporan yang sama, Puteri Sarah menyangkal tudvhan dirinya anti pol1gami hanya kerana tidak sanggup berm4du.

“Ramai tvduh saya ant1 p0ligami. Mereka kata saya tak nak ikut suruhan Allah, tetapi itu semua tak betul.

Sekadar info, Puteri Sarah dan Syamsul mendirikan rumah tangga pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata, Syaikul Islam, 5, dan Summayah, 3.

“Anak aku bukan mainan.. Kalau.. ” Lama berdiam.. Tak sangka akhirnya ayah dan ibu Puteri Sarah bersuara buat Syamsul terkedu..

Rakaman Puteri Sarah Tiba Di Mahkamah Untuk Hantar Borang Pemohonan Cerai. Ini Komen Netizen Selepas Nampak Puteri Sarah Ceria

Pelakon Puteri Sarah Liyana, 38, memfailkan tuntutan cerai terhadap suaminya yang juga pengarah kontroversi, Syamsul Yusof, 39, di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur, di sini, pagi ini.

Puteri Sarah berkata, tuntutan cerai dibuat selepas krisis rumah tangga sejak empat tahun lalu tidak menemui jalan perdamaian, selain enggan bermadu selepas Syamsul membuat pengakuan bernikah kali kedua dengan Ira Kazar di Thailand, baru-baru ini.

Malah, Puteri Sarah atau nama sebenarnya, Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin menegaskan, keputusan memfailkan perceraian adalah muktamad dan tidak akan menarik balik hasratnya walau apapun berlaku.

Menerusi temubual bersama BH, Sabtu lalu, Puteri Sarah menyangkal tuduhan dirinya anti poligami hanya kerana tidak sanggup bermadu.

“Ramai tuduh saya anti poligami. Mereka kata saya tak nak ikut suruhan Allah, tetapi itu semua tak betul.

“Cuma saya, Syamsul dan pastinya, isteri baharunya, keluarga dan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (JAWI) sahaja tahu apa yang berlaku di sebaliknya.

“Jadi, Sarah rasa cukup-cukuplah,” katanya.

KOMEN NETIZEN:

Konflik rumah tangga Puteri Sarah dan Syamsul mula diperkatakan sejak empat tahun lalu, tetapi anak Datuk Yusof Haslam itu tidak pernah membuka mulut mengenainya.

Susulan pengakuan Syamsul, topik berkaitan kemelut rumah tangganya dan kehadiran Ira Kazar sebagai isteri kedua hangat diperkatakan sehingga ‘trending’ dalam media sosial.

Puteri Sarah dan Syamsul mendirikan rumah tangga pada 8 Mac 2014 dan dikurniakan dua cahaya mata, Syaikul Islam, 5, dan Summayah, 3.

Sumber : BHARIAN ONLINE / MSTAR ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *