Connect with us

#celeb

“Apa Yang Nak Ditak0tkan” – Zul Yahya Seru Rapatkan Saf SoIat Berjemaah Di Masjid

Pelakon drama Pepaya, Zul Yahya sekali lagi c3tuskan kontr0versi dan menjadi buah mulut netizen apabila beliau telah kongsikan video solat berjemaah tanpa mengamalkan penj4rakan sosial menerusi laman sosial Instagramnya.

Berikutan perkongsian itu, Zul melu4hkan rasa syukur kerana ada lagi yang merapatkan saf sewaktu beribadah dan akib4t dari lu4han tersebut, pelakon berusia 47 tahun itu dikec4m hebat oleh warganet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zul Yahya (@zulyahya70)

Bukan itu sahaja, Zul turut memuat naik kenyataan di Instagram dengan persoalkan keyakinan umat Muslim terhadap kuasa Allah dan sunnah Rasulullah S.A.W.

Zul turut cadangkan supaya solat jemaah di masjid diadakan kembali seperti dahulu. Tambahnya lagi, jika cadangan itu dibenarkan, solat hajat boleh dilakukan untuk pohon bantuan dari Yang Maha Berkuasa.

Sementara itu, Zul turut persoalkan apa yang harus ditak0tkan padahal ada saja perhimpuan beramai-ramai tetapi apabila melibatkan masjid tidak dibenarkan.

Katanya, bagi individu-individu yang tidak bersedia, boleh kekal didalam rumah.

“Aku cadangkan buka salah satu masjid di setiap kawasan untuk solat berjemaah ikut norma lama. Kami boleh buat solat hajat perdana dan macam-macam amalan untuk memohon bntuan dari Allah.

“Apa yang susah sangat? Apa yang tak0t sangat? Perkara dunia orang berhimpun tak apa pula. Tapi bab masjid bagi macam-macam alasan yang kadang-kadang tak masuk akal. Yang tak bersedia duduk diam-diam di rumah,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zul Yahya (@zulyahya70)

Sumber: RK

Trending