Aliff Syukri Terkejut Dapat Berita Anaknya Disyaki Mengidap Sejenis Penyakit

Allahu, bermacam macam dugaan yang Dato Aliff Syukri terima. Ini ujian dari Allah SWT untuk beliau dan semoga beliau dan keluarga tabah menghadapi semua ini.

Ramai sedia maklum usahawan kosmetik terkenal, Datuk Aliff Syukri dan Datin Shahida ada mengambil dua orang anak angkat yang bernama Ameena dan Qayyum.

Datuk Aliff dan Datin Shahida berkahwin pada Ogos 2007 dan dikurniakan empat cahaya mata iaitu Ammar Ahyan, Qadejah El Zahra, Ibraheem Adham dan Yusof Alqardawi.

Aliff Syukri Terkejut Dapat Berita Anaknya Disyaki Mengidap Sejenis Penyakit

Baru baru ini tular tentang satu kontroversi Dato Aliff dengan Gegar Vaganza dan kerana itu bermacam macam masalah timbul dan baru baru ini penyanyi Santesh dan Harry Khalifah akan menghantar peguam kerana mereka rasa Aliff Syukri melampau sehingga menyentuh tentang warna kulit Santesh.

Belum cukup dengan itu, dugaan beliau bertambah apabila salah seorang pengikut Dato Aliff Syukri memberitahu bahawa anaknya munkin mengidap penyakit Down Sindrom.

Dalam beberapa posting Instagram Dato Aliff dia pernah beritahu bahawa anaknya Qoyyum kurang respond bila ditegur dan tiada reaksi dan selalu ternganga.

Menurut Datuk Aliff pula, beliau merasakan Qayyum menunjukkan tanda-tanda seperti autiissm. Tambah Datuk Aliff lagi, walaupun sudah berusia setahun, respon Qayyum sangat lambat.

Matanya tidak memandang ke arah orang yang bercakap, mulut sentiasa terbuka dan ada beberapa masalah kesihaatan yang lain.

Datuk Aliff telah membawa Qayyum berjumpa d0kt0r pakar tetapi d0kt0r pula menyuruh membawanya ke h0spital pakar.

Datuk Aliff meminta semua mendoakan agar Qayyum sihat dan normal seperti anak-anak yang lain.

Akan Cuba Ikhtiar

Aliff Syukri Terkejut Dapat Berita Anaknya Disyaki Mengidap Sejenis Penyakit

Abah akan cuba yg terbaik.. Sebenarya sy gak pelik bila yom dah setahun ttp dia agak slow respon, mata x memandang org cakap, mulut 24jam terbuka, pergerakan dan dan punya banyak sakit takut ada masalah lain.. berbanding anak saya yg lain.. kami sedang buat rawatan utk yom.. Ada cara lain tak selain jumpa doktor

Aliff Syukri Rasakan Anaknya Adalah Autism

apa patut sy buat saya rasa mcm sedikit tertekan.. kami dah jumpa doctor… tpi doktor suruh sy refer hopital pakar.. sy rasa dia mcm autisem laa..

Aliff Syukri Terkejut Dapat Berita Anaknya Disyaki Mengidap Sejenis Penyakit

Reaksi Anak Aliff Syukri Bila Di Agah Bibik …

Jika anda lihat video di bawah pembantu rumah / bibik Dato Aliff Syukri cuba sedaya upaya untuk mengagah atau mengusik anak kecil ini tetapi dilihat tiada respond langsung. Dia akan sentiasa memandang ke atas sambil mulut ternganga. Adakah ini salah satu tanda autism atau down sindrom?

Apa pun kami harap Dato Aliff Syukri cuba periksa dengan pakar dahulu dan rasa Dato masih mampu untuk mencegah atau menjaga sekiranya benar anak Dato ada penyakit ini.

Boleh rujuk dengan ibu bapa lain yang mempunyai anak seperti ini supaya mudah untuk Dato. Perkara ini harus diambil serius dan jika Dato tidak tahu, sudah tiba masanya untuk belajar. Insyallah. Semoga dipermudahkan.

Sumber dari Tembak Langit