Berang dituduh bukannya wanita tulen, Lucinta Luna sanggup lakukan perkara ini untuk buktikan dirinya seorang wanita asli

Lucinta Luna kebelakangan ini menjadi artis yang kerap diperbincangkan. Bukan sebab bakatnya di dunia muzik, namun kerana dia dituduh sebagai seorang transgenderr.

8 Transformasi Lucinta Luna, Ratu Dangdut Yang Dituduh Tran$gender

Sebelumnya, Lucinta juga terpalit dengan kontroversi ada hubungan intim dengan Mike Lewis, iaitu bekas suami Tamara Bleszynski.

Lucinta tak menafikan jika dia pernah bercinta dengan Mike Lewis. Namun dia dengan tegas membantah jika disebut sebagai seorang transsgender.

Nak tahu bagaimana transformasi penampilan Lucinta Luna? Lihat gambar-gambar yang dihimpunkan oleh Hangat.com berbagai sumber.

Lucinta Luna dikhabarkan pernah mengikuti pertandingan ‘Be A Man’ musim ketiga. Saat itu ia dikenali dengan nama Cleo Vitry.

Namun dalam sebuah acara talkshow baru-baru ini, Lucinta membantah keras pernah mengikuti pertandingan ‘Be A Man’.

Beginilah  penampilan Lucinta Luna pada tahun 2015.

Wanita yang dilahirkan padsa 16 Jun 1992 ini selalu muatnaik gambar seksi di akaun media sosialnya.

Lucinta juga mengaku pernah menghabiskan wang beribu ringgit untuk mencantikan tubuhnya.

Walaupun dia lebih banyak memuat naik gambar seksi, Lucinta sesekali mempamerkan penampilannya ketika berhijab.

Gambar Lucinta Luna yang dimuat naik di akaun peribadinya seringkali membuat netizen iri hati.

Dia juga tak segan untuk mempamerkan pose yang ghairah dan sensual.

DITUDUH SEBENARNYA LELAKI, PENYANYI DANGDUT, LUCINTA LUNA SANGGUP B0GEL UNTUK BUKTIKAN DIA WANITA ASLI

Persoalan yang timbul mengenai jantina sebenar usahawan kosmetik, Nur Sajat sehingga kini masih tiada penghujungnya.

Walaupun wakil pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) sebelum ini pernah mengesahkan bahawa Nur Sajat merupakan seorang khunsa, ramai masih tidak berpuas hati dengan penjelasan tersebut kerana mereka mengganggap Nur Sajat sebenarnya adalah seorang lelaki.

Ternyata perkara sedemikian tidak hanya berlaku di negara kita, ini kerana isu tran$gender ini juga menjadi perbualan masyarakat di Indonesia berkenaan seorang penyanyi dangdut, Lucinta Luna.

Lucinta merupakan salah seorang penyanyi dari kumpulan Duo Bunga yang juga dianggotai Ratna Pandita, menjadi perbualan masyarakat di sana apabila dikhabarkan Lucinta sebenarnya merupakan seorang trangender.

Disebabkan perkara tersebut, Lucinta mengakui terkilan kerana periuk nasinya terjejas apabila beberapa klien yang telah memanggil Duo Bunga untuk membuat persembahan membatalkan secara tiba-tiba.

“Makin lama berita semakin menyimpang ya. Jujur, saya sangat kecewa kerana beritanya tidak benar. Sampai saat ini job kami banyak dicancel,” kata Lucinta.

Perkara tersebut diakui pasangan duonya, Ratna yang mengatakan sebelum berita ini tersebar, tawaran persembahan yang diterima Duo Bunga sangat banyak dan kini ianya terjejas.

Bagi membuktikan dirinya merupakan seorang wanita asli, Lucinta memanggil pihak media untuk berjumpa bahkan bersedia untuk melucutkan bajunya di hadapan semua yang hadir.

Walaubagaimanapun, perkara tersebut dihalang Ratna yang berpendapat raknnya itu sedang sedikit bermosi kerana dituduh merupakan seorang transgander.

“Kalau saya orangnya berani. Kalau saya telanj@ng sekarang nggak apa-apa,” tegas Lucinta memetik portal online Kapan Lagi.

Pihak media yang hadir bagaimanapun hanya ingin Lucinta menunjukkan kad pengenalannya atau bukti bertulis lain bagi membuktikan perkara tersebut, namun ditolak Lucinta dengan alasan tidak membawa dokumen-dokumen tersebut.

“Nanti ya, jangan sekarang,” ucap Lucinta.

Ratna kemudian bertindak menceritakan tentang kenangan membesar bersama Lucinta yang dikatakan dikenalinya sejak kecil oleh kerana mereka berdua hidup berjiran.

“Saya kenal dari kecil karena kebetulan jiran tetangga. Dia sudah seperti adik saya sendiri. Dia itu girly banget. Dia girly tapi agak t0mboi sedikit sih.

“Terus suatu saat saya pindah ke Jakarta jadi sudah lama tidak bertemu. Tapi ketemu lagi selepas kita berdua menceburi dunia entertaintment bersama-sama,” jelas Ratna.

Lapor portal Grid.id, beberapa hari selepas menawarkan untuk berbogel di hadapan pihak media, Lucinta juga sekali lagi berniat berbuat demikian ketika ditanya perkara berkenaan dalam satu wawancara berasingan.

Tulis artikel tersebut, Lucinta sekali lagi ingin memb0gelkan dirinya ketika diminta untuk menunjukkan kad identiti bagi membuktikan dia sebenarnya seorang wanita dan bukannya seorang lelaki.

“Nanti ada saatnya akan aku tunjukkan (kad pengenalan),” katanya.

Apa-apa pun, kejadian lelaki menyerupai perempuan dan sebaliknya ini dilihat semakin menjadi-jadi sekarang ini. Apa salahnya tunjukkan sahaja dokumen-dokumen yang sah untuk memastikan isu ini diselesaikan terus.

Berani kerana benar, betul tak?

Sumber: mynewshub dan hangat