“Umur dah tua bangka, telanj*ng-tel*njang macam tu. Eh choi! ” – Chef Wan

Sebelum ini kami pernah dikongsikan video pembantu rumah Chef Wan memasak roti prata sehingga rentuung.

Malah pembantu rumah ini juga pernah seterika baju Chef Wan menggunakan Ajax yang ada Chlorox dan menggunakan spray toilet untuk spray baju kerana nak bagi baju licin. Yang ini admin memang tak dapat nak bayangkan.

Disebakan tidak pandai memasak, Chef Wan pula terpaksa menyediakan makanan untuknya dari sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam.

Menurut Chef Wan pada ketika itu, dia akan memberi tempoh sehingga 2 minggu. Jika prestasi kerjanya masih kurang memuaskan, Chef Wan akan pulangkan kembali pembantu rumah itu kepada agensinya.

Yang terbaru, Chef Wan sekali lagi berkongsi kisah pembantu rumah barunya itu. Kali ini lagi mengejutkan kerana menurut Chef Wan dia ternampak pembantu rumahnya dalam keadaan tidak memakai baju.

Menurut Chef Wan, pembantu rumah ini selalu curii tulang, selalu tidur dan tidak buat kerja rumah semasa ketiadaan Chef Wan di rumah.

Semalam Chef Wan pergi ke bilik untuk memanggilnya, alangkah terperanjatnya Chef Wan apabila melihat pintu bilik pembantu rumahnya tidak tutup dan dengan selambanya tidak menutup pintu bilik air walaupun tengah mandi tanpa berpakaian.

Baca perkongsian Chef Wan di bawah :

“This morning when i saw my new batik soft batik shirt sitting in a basin with like half a cup of my washing machine soap powder left sitting on one side i freak out..

“Cepat2 saya suruh my mother maid untuk isi kan more water to the top otherwise habis la stained baju2 baru saya ini as the soap powder tu is strong..

“After 3 weeks with me training tak sudah i begin to noticed she simply refused to learned and kept repeating the same mistake..

“Each day she is supposed to start work at 7.00am till 5pm sahaja tapi 8am baru keluar pada bilik..

Semlm pula bila tak keluar juga i went down stair to her room to call her.. 

“I was shocked that her bedroom door was opened wide and bathroom too. As i enter i saw her showering totally n4ked !

“Emak pun kata semlm after solat Asar pun i tak ada rumah emak pi bilik dia pintu tak tutup and she was totally n4ked walking out of the shower tanpa segan silu !

“I asked her semlm how can she not concerned about all this ? I cannot accept this behaviour at my home.

“Dah la tu last few days emak kata jam 11 pagi emak tengok TV dia pun sama ambil bantal dan baring depan emak konon nak berihat..

“Petang pun jam 3 dia tidur lagi di bilik dia dan tak buat kerja semasa saya tak ada rumah..

“So this morning i told my Agent please come and get her esok as i cannot deal with this kind of attitude..

“Dah la kita sibuk gila. Serba serbi makan minum dia kena jaga lepas tu boleh telanjang2 mcm tu dgn pintu bilik tidur terbuka like that. Eeee gil4 ke?

“If she is in some home yg orang ada suami mesti kena sebat batang penyapu dah buat perangai mcm tu. Bikin sueh aja..

“Umur 35 tahun buat telanj4ng2 mcm tu… emak aku 87 tahun tu pun tak mcm tu, eh choi

Selama 3 minggu saya sangat sabar ingat kan boleh kasi peluang dia belajar dan berubah tingkah laku dia tetapi nampak nya di akhirnya saya terpaksa mengalah nampaknya..

“Seriously i just cannot take it anymore. Duit habis hati pulak sakit..

Rata-rata netizen terkejut dengan perkongsian Chef Wan. Ramai yang menyuruh Chef Wan menghantar semula pembantu rumah tersebut kepada agensi. Antara komen-komen netizen :

– The best cari yg come and go, pagi dtg kemas2 and ptg balik, xyah tido sana, murah and tak pening2 pala.. 

– Omg.. it’s very d4ngerous to keep this kind of ppl at home… cepat2 halau dia keluar..

– Ya Rabbi.. teruknya perangai.. cannot brain tang n4ked dan pintu terbuka…

– Eeeeeeeeeeeeeeeeeee.. I tengok gambaq and read your caption pun my bulu berdiriiiiii… Unacceptable !!

– Cari yg lain lah chef. Mg angin tgk perangai & gelagat maid yg mcmni…

– Seramm lau tel4njang2 mcm tuh.. haishh.. dh lupa adab. eemm.. mmg bagus pulang blek..

– Maid ni ment4lly disturbed… ada urat putu$. Hangkut pi balik.. 

Ish macam-macam kan gelagat pembantu rumah? Tapi tak semua lah jenis buat perangai macam ini. Kalau dapat yang baik dan kerja bagus tu, memang bertuah sangat. Majikan pun akan sayang.

Tapi kalau yang dapat jenis perangai tak senon0h macam pembantu Chef Wan ni, tak tau lah apa yang jadi. Seram pulak rasanya !!

Semoga urusan Chef Wan dipermudahkan. Selamat lah pembantu rumah ini dapat majikan yang tidak mengambil kesempatan. Kalau tak, tak tahu ler apa yang akan terjadi kepadanya.

Sumber dari HelangHitam