“Yana, Jangan potong cakap Mummy boleh tak?” – Uyaina kena sembur dengan Mas Idayu di pentas Akademi Asia?

Pengacara Uyaina Arshad yang semakin meningkat naik baru-baru ini telah terpilih untuk menjadi pengacara pertandingan nyanyian realiti Akademi Asia di Indonesia.

Selepas memenangi Puteri Muslimah Asia, bakat pengacaraan gadis manis ini sering mendapat perhatian ramai.

Namun baru-baru ini, ketika sedang menjadi hos rancangan tersebut, Uyaina Arshad dimar*hi oleh juri tetap pertandingan iaitu penyanyi Mas Idayu dan Sowimah kerana mencelah sewaktu juri sedang memberikan komentar.

Tindakan dua juri itu telah membuatkan Uyaina Arshad terkejut dan sempat memalingkan sebentar mukanya ke belakang bagi menahan air matanya.

Jangan menyampuk kalau saya cakap!

Yana, kerja kamu tamat sehingga sini sahaja

Selepas adegan tersebut, Uyaina Arshad dimaklumkan bahawa tugasnya sebagai pengacara pertandingan Akademi Asia ditamatkan.

Dalam video yang dimuat naik oleh pengacara itu, dia memberi ucapan pada akhir rancangan. Dalam raut wajah pengacara itu kelihatan seperti menahan air matanya, namun kalah jua apabila dia menangis.

I’ts a prank! Happy birthday Uyaina Arshad!

Selepas selesai memberi ucapan, semua juri ke atas pentas memberikan sokongan kepada Uyaina Arshad. Namun selang beberapa minit pihak produksi memainkan lagu Selamat Hari Lahir kepada pengacara itu yang menyambut kelahirannya semalam

Sebaik mendengar lagu Happy Birhday, reaksi muka Uyaina sungguh terkejut dan dia terus memeluk Mas Idayu dan Sowimah di atas pentas.

Pihak produksi Akademi Asia rancang prank untuk Uyaina Arshad.

Pengacara itu dalam muat naiknya di IG, berasa terkejut dengan prank itu namun dia sangat bersyukur dan berterima kasih kepada produksi kerana sudi menyambut hari lahirnya dan merancang prank itu

Menurutnya, walaupun prank itu sangat nakal namun dia tetap menyayangi semua produksi Akademi Asia.

“Yana, Jangan potong cakap Mummy boleh tak?” – Uyaina kena sembur dengan Mas Idayu di pentas Akademi Asia?

Sumber dari OhMyMedia