BAGAN SERAI – PoIis kini sedang menjalankan si4satan berikutan isu Jalur Gemilang yang didapati dipasang secara terbaIik di BaIai PoIis Simp4ng Lima, Parit Buntar di sini semalam.

Ketua PoIis Daerah Kerian, Superintendan Mazuki Mat menyatakan, pihaknya telah menerima lap0ran daripada ketua poIis baIai tersebut.

“Si4satan masih dijalankan dan setakat ini seorang angg0ta sudah diambil keterangan berhubung kejadian berkenaan.

“Kejadian ini turut tular di media sosi4l. Ins1den itu wajar dijadikan ikt1bar kepada enam balai dalam pentadbiran ini supaya t1dak cu4i ketika melaksanakan tugas,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian di sini hari ini.

BaIai PoIis Naikkan Jalur Gemilang TerbaIik, PoIis Mulakan Si4satan.

Beliau juga memohon orang ramai berhenti menularkan gambar tersebut dan perkara itu akan disi4sat mengikut S3ksyen 5 Akta Lambang dan Nama 1963.

“Tindakan diambil terhadap mana-mana pihak tidak kira pegawai, anggota poIis atau orang awam yang mem4sang bender4 terbalik.

Gambar bendera Jalur Gemilang secara terbalik melibatkan sebuah baIai p0lis di daerah itu mula tular di Facebook hari ini, namun ia telah dibetulkan kira-kira sejam selepas mereka menyedari kesiIapan tersebut.

Sumber: sinar harian

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Yang Baik-Baik Sahaja Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan yang anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Terima kasih!

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."