Ustaz Ebit sabar yer, ramai lagi dibelakang ustaz yang akan sentiasa sokong dan doakan ustaz 🤲💪

Sejak akhir-akhir ini, nama pendakwah terkenal, Ebit Lew semakin hangat diperkatakan, selepas bantuan yang disumbang kepada sebuah keluarga di Kedah telah mendapat tanggapan negatif oleh sesetengah pihak.

Tidak cukup dengan segala tuduhan dan kecaman, kini ada pula yang sehingga tergam4k membuat video seakan-akan memerli bantuan yang diberi oleh ustaz Ebit Lew kepada keluarga di Kedah tersebut.

Nak tuju dekat siapa video tu

Meskipun tidak dinyatakan dengan jelas tujuan video tersebut dan tidak menyebut mana-mana nama, namun para netizen sudah dapat mengagak ciri-ciri yang dilakonkan semula menggambarkan situasi yang sama dalam kebanyakkan video ustaz Ebit.

“Depa perguna kita untuk buat video, kita perguna depa balik…”

Sumber dari kucing media dan fb lain :Ada Ustaz kecam ustaz ebit lew. Sepatutnya sebagai ustaz tegur la dengan baik.mengejek ustaz ebit lew, dan menghine orang yang miskin. Tuduhan terhadap orang miskin.Share biar jumpa tuan yang buat video ni. Wajarkah mereka buat begini? Ada yang kenal mereka ni tak?Kami pun ada buat agihan bantuan dan sumbangan https://www.instagram.com/asyrafhairstyle/

Gepostet von Asyraf Hairstyle Production am Mittwoch, 22. April 2020

Ni la contoh manusia hati busvk

Tindakan pihak yang membuat video parodi tersebut telah mencetuskan rasa tidak senang dalam kalangan netizen, yang menyifatkan tindakan itu mampu menimbulkan pelbagai fitn4h.

“Bvsuknya hati korang…” – Netizen Sel4r Video Parodi Seakan-Akan Perli Ust Ebit Lew

Seperti pernah dikatakan oleh ustaz Ebit Lew, jika kita tidak mampu untuk melakukan kebaikkan, jangalah kita menjadi penghalang orang melakukan kebaikkan.

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."