Caprice Menyuruh Ustaz Ebit Lew Bertaubat

Caprice juga meminta Ustaz Ebit Lew untuk meminta maaf secara terbuka kepada dirinya dan orang lain.

Sejak semalam, terdapat banyak perbincangan mengenai video pornografi yang dikatakan serupa dengan Ustaz Ebit Lew sehinggakan ada beberapa warganet mendedahkan bukti mendakwa bahawa lelaki dalam video tersebut adalah pendakwah berkenaan.

Bukan setakat itu sahaja, pendakwah bebas terkenal Firdaus Wong Wai Hung melalui Telegram mendedahkan rakaman suara dan perbualan lucah yang didakwa milik Ebit Lew.

Sekiranya anda masih ingat lagi, pada Julai lalu penyanyi rap Caprice mengatakan beliau tidak akan berdiam diri lagi memandangkan banyak ugutan dan ancaman yang diterimanya serta mengatakan selama ini satu Malaysia telah ditipu.

a

Melalui satu perkongsian di Insta Story, Caprice meminta Ustaz Ebit Lew untuk meminta maaf secara terbuka kepada dirinya dan orang lain.

Tambah Caprice lagi, setiap manusia tidak terlepas dari melakukan kesalahan dan kesilapan serta berdoa agar individu berkenaan kembali bertaubat.

Sebelum ini, berikutan pendedahan berkenaan, Firdaus Wong mengatakan bahawa dia dan pasukan telah bersedia jika ada pihak yang ingin membuat laporan polis atau mengambil tindakan undang-undang.

PU Syed berkongsi tentang 6 jenis keaiban yg dibenarkan syarak utk didedahkan

Imam al-Nawawi memberi pandangan terdapat enam situasi yg dibenarkan syarak utk didedahkan:

Membuat aduan apabila dizalimi kepada sultan atau hakim.

Membantu dalam menentang perkara yang munkar dengan tujuan mengembalikan pelaku maksiat ke jalan yang benar.

Menceritakan kepada mufti bagi tujuan fatwa.

Mencegah umat Islam daripada sesuatu keburukan serta menasihati mereka seperti mereka mengambil ilmu daripada bukan ahlinya.

Menceritakan perihal orang yang melakukan dosa secara terang-terangan.

Menyebut sesuatu sifat yang telah makruf (diketahui) kepada diri seseorang itu seperti bisu atau buta dan sebagainya. Akan tetapi, jika mampu memanggilnya dengan panggilan yang lain adalah lebih baik dan haram memanggil panggilan-panggilan tersebut dengan niat menghina.

#BiarTahuJanganDokTahu

JANGAN LUPA SHARE ARTIKEL INI KEPADA KELUARGA DAN RAKAN ANDA! SUPAYA MEREKA JUGA TAHU APA YANG ANDA TAHU

Check Also

Pulau Batu Puteh: Sultan Johor Bertitah Tindakan Tegas Mesti Diambil Ke Atas Pihak Lakukan Kecu4ian, Sekali Dr Mahathir Jawab Balik

KUALA LUMPUR: Perbandingan Pulau Langkawi dengan Pulau Batu Puteh adalah sesuatu yang tidak wajar, kerana …

Leave a Reply

Your email address will not be published.