Pelik,ingatkan perempuan ni nak ngorat.Rupa²nya nak…..Nasib tak ke tali gantung.

bahaya betul

Kes kena scam dan tetiba dituduh sebagai keldai dadah semasa di airport ni adalah antara perkara yang paling digeruni pelancong. Ramai yang dah terkena sampai ke tali gantung pun ada, tapi tak semua yang mudah terpedaya dengan modus operandi geng dadah macam ni. Menerusi perkongsian di Facebook, seorang lelaki bernama Zainuddin Omar telah berkongsi pengalamannya yang hampir-hampir dijadikan keldai dadah. Kejadian yang … Read morePelik,ingatkan perempuan ni nak ngorat.Rupa²nya nak…..Nasib tak ke tali gantung.

Boleh Kena Tangkap Kalau Anda ‘Cop Parking’

cop paking

Kebelakangan ini, cop parkir kereta menjadi satu trend dalam kalangan pemandu di Malaysia. Mereka menghantar seseorang berdiri di petak parkir dan menghalang pemandu lain untuk mengambil petak tersebut. Namun perbuatan tersebut merupakan salah disisi undang-undang. Menerusi posting seorang pengguna Facebook, En. Sharul, beliau berkongsikan bahawa perbuatan terbabit merupakan satu kesalahan jenayah dan si pelaku boleh dikenakan hukuman. Boleh … Read moreBoleh Kena Tangkap Kalau Anda ‘Cop Parking’

Teknik Rahsia Melabur Di ASB Selama 5 Tahun Untuk Dapat Sehingga RM110,000?

5 Tahun Untuk Dapat Sehingga RM110,000

Ramai sebenarnya masyarakat kita masih kurang kesedaran tentang bagaimana pelaburan-pelaburan ini berfungsi. Kebanyakan mereka suka mengambil jalan mudah dengan main kutu skim cepat kaya, beli pangkat dalam MLM dan sebagainya, yang akhirnya memakan diri sendiri. Sehinggakan semasa nak masuk skim cepat kaya dan MLM, sanggup buat personal loan lagi. Namun di sini, kami akan tunjukkan … Read moreTeknik Rahsia Melabur Di ASB Selama 5 Tahun Untuk Dapat Sehingga RM110,000?

5 Jenis Tanaman Yang Ditakuti Jin Dan Iblis, Boleh Ditanam Disekitar Rumah

Boleh Ditanam Disekitar Rumah

Ketika mendengar kata Sihir, kira-kira apa yang terlintas dalam benak Anda? Kata sihir pastilah tidak asing lagi ditelinga kita, karena sejak zaman dahulu, sihir begitu dapat dipercaya menjadi alat untuk mecelakakan orang lain. Bahkan di zaman yang serba canggih seperti sekarang ini, sihir masih kerap terjadi di kehidupan sekitar kita. Sebagai umat islam yang cerdas, … Read more5 Jenis Tanaman Yang Ditakuti Jin Dan Iblis, Boleh Ditanam Disekitar Rumah

Remaja cantik tidak kedekut ilmu ini kongsi petua rahsia jika ingin kulit ‘flawless’.

kongsi petua rahsia jika ingin kulit ‘flawless’

Gambar ini tiada sebarang suntingan, kalau zoom boleh nampak jelas tahi lalat dengan kedutan-kedutan di bawah mata itu sebab tidak cukup tidur sepanjang bulan puasa.Kalau nak cakap pasal jerawat, biasa kalau datang bulan, memang akan naik seketul dua, tetapi percayalah, sis cakap ini, tiada orang yang muka dia langsung tidak pernah tumbuh jerawat dan jangan … Read moreRemaja cantik tidak kedekut ilmu ini kongsi petua rahsia jika ingin kulit ‘flawless’.

Cara-Cara Hasilkan Fishcake Sedap Dan Bersih Secara Homemade

dan mudah

Anda pernah buat kek ikan/ fishcake homemade? Ha..mesti ada yang tak pernah buat kan? Mudah je nak buat kek ikan ni. Malah rasanya pun lebih sedap dari yang dibeli. Malah kebersihan lebih terjamin dan diyakini halal. Rasa pun sangat sedap. Jom cuba resipi perkongsian saudari Yati Mohd ni. Puan-puan pasti puas hati. CARA-CARA BUAT FISHCAKE … Read moreCara-Cara Hasilkan Fishcake Sedap Dan Bersih Secara Homemade