“Cekak Pinggang Ye” -Lupa Sarung Helmet, Wanita Selamba Hadap Polis Depan Mata

Sudah semestinya bila memandu di jalan raya, peraturan jalanraya adalah yang mesti diutamakan jika tidak mahu dikenakan tindakan sam4n oleh JPJ ataupun polis peronda. Pemakaian helmet yang betul merupakan yang paling dititik beratkan.

Peraturan jalan raya ini adalah termaktub kepada semua golongan masyarakat bukan sahaja orang yang memandu kereta bahkan sesiapa yang menunggang motosikal juga harus dititikberatkan iaitu pemakaian topi keledar.

Sebuah rakaman telah tular di hari ini apabila video rakaman tersebut yang diambil menggunakan dashcam yang memaparkan seorang wanita yang tidak memakai topi keledar apabila sedang menunggang di jalan raya. Mungkin polis itu dah perasan tetapi tak nak buat masalah dengan mak cik motor la tu kan. 

Apa yang lebih menarik ialah apabila jalan raya yang digunakan kelihatan beberapa buah polis peronda yang menggunakan motosikal yang menjaga lalu lintas tetapi reaksi wanita itu yang amat tenang sambil memcekak pinggang sambil melihat polis yang bertugas itu membuatkan ramai yang terpegun dan tergelak.

Video:

@utusantvofficial

Harap lepas ni akak kita pakai helmet 😁 | Firdaus Saleh. #fyp #beritaditiktok #TrendingNewsMalaysia

♬ I Know What You Want – Busta Rhymes,Mariah Carey,The Flipmode Squad

Menjengah ke ruangan komen pula, ramai yang memuji keberanian wanita itu yang tidak gentar kerana tidak memakai topi keledar bahkan sempat lagi mencekak pinggang sambil menunggu lalu lintas itu kembali lancar. Keberanian yang patut dipuji.

Komen Netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Johodaily

Sumber : Tiktok utusantvoffisial

Check Also

“Sias4t SemuIa Kematiian BabySyifa, tak masuk akaI terjerut buai.. ”- lsteri TMJ pers0al punca kematiian BabySyifa

“ Kesiannya.. Baby Syifa Terjerut buai dan kesan luka parah dekat kaki seperti diseret.. Semoga …

Leave a Reply

Your email address will not be published.