Jasmin Hamid ᴛᴀᴍᴘɪʟ Dengan Imej ᴍᴜsʟɪᴍᴀʜ, ᴋᴏɴɢsɪ ɢᴀᴍʙᴀʀ ʟᴇɴɢᴋᴀᴘ ʙᴇʀᴛᴜᴅᴜɴɢ Di Instagram, Sekali Ini Yang ɴᴇᴛɪᴢᴇɴ ᴘᴇʀᴀsᴀɴ

SELEPAS sehari bergelar isteri kepada pengurus sendiri, pelakon versatil Jasmin Hamid berkata dia masih seperti bermimpi kerana tidak pernah menyimpan perasaan istimewa terhadap jejaka berkenaan.

Cerita Jasmin atau nama sebenarnya Jasmiah Abdul Hamid, 47, segala bermula selepas suaminya Nazmir Abd Rahim, 35, berkata mahu terus menjaganya lebih daripada seorang pengurus dan artis.

“Kami tak pernah bercinta, orang kata bercinta selepas kahwin saja. Lagi pun dia dah jaga saya selama lapan tahun sebagai PA (pembantu peribadi), dia tahu baik dan buruk saya.

“Dia kata daripada saya jaga akak ni sebagai artis, baik saya jaga secara halal. Dia panggil kakak tau… sebab kita awalnya macam adik dan kakak.

It’s not easy for me. Sebab sebelum ni saya tidur sendiri sekarang saya kena share everything. Dia tahu saya ni macam harimau, jadi dia je dapat jinakkan saya,” katanya.

Kekeliruan Di laman Sosial

Baru-baru ini, pelakon wanita, Jasmin Hamid tampil menyatakan bahawa dia masih belum bersedia mengenakan ʜɪᴊᴀʙ seperti yang ᴅɪᴅᴀᴋᴡᴀ oleh sebahagian nɴᴇᴛɪᴢᴇɴ.

Menurutnya, dia perlu menyatakan ʜᴀsʀᴀᴛ itu kerana ingin ᴍᴇᴍʙᴇɴᴅᴜɴɢ ᴋᴇᴋᴇʟɪʀᴜᴀɴ pengikut-pengikutnya di laman s0sial.

Jasmin Hamid ᴛᴀᴍᴘɪʟ Dengan Imej ᴍᴜsʟɪᴍᴀʜ, ᴋᴏɴɢsɪ ɢᴀᴍʙᴀʀ ʟᴇɴɢᴋᴀᴘ ʙᴇʀᴛᴜᴅᴜɴɢ Di Instagram, Sekali Ini Yang ɴᴇᴛɪᴢᴇɴ ᴘᴇʀᴀsᴀɴ

“Mesti ramai ᴍᴇɴʏᴀɴɢᴋᴀ saya sudah ʙᴇʀʜɪᴊᴀʙ berdasarkan beberapa gambar yang saya kongsikan di Instagram (IG). Sebenarnya penampilan itu adalah untuk ᴋᴀʀᴀᴋᴛᴇʀ ʟᴀᴋᴏɴᴀɴ.

“Sebelum ini saya tak mahu ᴋᴏᴍᴇɴ apa-apa. Peminat pun tahu gambar itu diambil ketika saya bekerja.

“Tetapi saya ʙᴇʀsʏᴜᴋᴜʀ, sᴇᴅɪᴋɪᴛ demi sᴇᴅɪᴋɪᴛ ᴀʟʟᴀʜ berikan ʀᴇᴢᴇᴋɪ ʙᴇʀʜɪᴊᴀʙ meskipun untuk ᴋᴀʀᴀᴋᴛᴇʀ ʟᴀᴋᴏɴᴀɴ. ᴛᴏʟᴏɴɢ ᴅᴏᴀᴋᴀɴ yang baik-baik untuk saya,” ujarnya.

Jasmin Hamid ᴛᴀᴍᴘɪʟ Dengan Imej ᴍᴜsʟɪᴍᴀʜ, ᴋᴏɴɢsɪ ɢᴀᴍʙᴀʀ ʟᴇɴɢᴋᴀᴘ ʙᴇʀᴛᴜᴅᴜɴɢ Di Instagram, Sekali Ini Yang ɴᴇᴛɪᴢᴇɴ ᴘᴇʀᴀsᴀɴ

Apa yang ᴍᴇɴɢᴇᴊᴜᴛᴋᴀɴ ramai apabila Jasmin ᴍᴇɴᴄᴜʀɪ ᴛᴜᴍᴘᴜᴀɴ apabila tampil ʙᴇʀʜɪᴊᴀʙ di dalam foto yang dimuat naik di Instagramnya.

Dia telah diberikan pujian oleh ramai peminat yang gembira dengan penampilan baharunya yang lebih ᴍᴜsʟɪᴍᴀʜ dan ᴄᴀɴᴛɪᴋ.

“ᴀʟʜᴀᴍᴅᴜʟɪʟʟᴀʜ sʏᴜᴋᴜʀ, ᴄᴀɴᴛɪᴋ ʙɪʟᴀ ʙᴇʀʜɪᴊᴀʙ,” tulis @yatie_aziz07 di Instagram.

Dalam pada itu pengguna IG, @my.rarai.ha.na pula merakamkan ᴅᴏᴀ untuk kebahagiaan pelakon ini yang baharu ᴍᴇɴɪᴋᴀʜ pada 19 November lalu.

Jasmin Hamid ᴛᴀᴍᴘɪʟ Dengan Imej ᴍᴜsʟɪᴍᴀʜ, ᴋᴏɴɢsɪ ɢᴀᴍʙᴀʀ ʟᴇɴɢᴋᴀᴘ ʙᴇʀᴛᴜᴅᴜɴɢ Di Instagram, Sekali Ini Yang ɴᴇᴛɪᴢᴇɴ ᴘᴇʀᴀsᴀɴ

Jasmin Hamid bersyukur anak-anak dapat terima kehadiran orang baru bergelar bapa.

Nazmir dan Jasmin sah bergelar suami isteri kira-kira pukul 3.30 petang disaksikan 10 individu termasuk ibu bapa dan adik-beradik Nazmir serta anak Jasmin.

Jasmin meminta sepersalinan kelengkapan ibadat, mas kahwin RM80 dan sejumlah wang hantaran yang dirahsiakan.

Rata-rata netizen juga memuji tindakan pelakon tersebut yang tidak membebankan suami dengan meminta hantaran yang tinggi sebaliknya memudahkan segala urusan.

It’s not easy untuk anak teruna terima saya, yang tak tahu sama ada saya boleh berikan zuriat lagi atau tidak

JASMIN HAMID

PELAKON

 

“RM80 tu saya ikut nilai di Wilayah Persekutuan dan minta sepersalinan alat solat sebab benda tu saya pakai.

“Kalau dia nak bagi cincin atau benda-benda lain, semua tu saya dah ada… saya tak pakai.

“Orang kata ukur baju di badan sendiri saya tahu kerja dia sebagai apa. Kalau dia nak ke level saya susah la untuk dia.

“Rezeki di tangan Allah, dia pun bukan datang daripada keluarga kaya. Malah kalau dia kaya sekalipun saya akan tetap minta itu juga,” ujarnya.

Semoga yang Jasmin Hamid senantiasa berada dalam keberkatan daripada Al.lah S.W.T.

Check Also

Terbaring Akibat Serangan J4ntung, Pian Cecupak Meninggal Dunia. Ini Lokasi Dia Ditemui. Al Fatihah

PELAWAK terkenal Pian Cecupak meninggal dunia dipercayai akibat serangan jantung kira-kira jam 8 malam Rabu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.