Connect with us

#celeb

Aimän Tinö Terimä ähli Keluarga Baru, Ibu Lahirkan Anak Ke 11. Doktor Pula Suruh Ibunya ‘Tutup Kilang’

aiman tino suruh tutup kilang

Umum mengenali penyanyi muda berbakat dän diminati ramai remaja ini merupakan anäk keempat daripada 10 orang adik-beradik.

Anak kepada pasangan Yusri Ishak (bapa) dän Riena (ibu) juga merupakan adik kepada Fara Hezel juga merupakan penyanyi yang pernah menyertai program realiti, Big Stage musim pertama.

Difahamkan Aiman Tino dän Fara Hezel menyambut kedatangan ahli keluarga baru apabila ibu mereka, Hazelina Mat Jalil, 43, melahirkan anäk ke-11 sebentar tadi.

Memetik laporan mStar, Hazelina atau mesra disapa sebagai Riena telah melahirkan bayi perempuan seberat 3.39 kilogram secara normal di Hospital Selayang, Selangor.

” Alhamdulillah, proses kelahiran anäk ke-11 ini dipermudahkan, cuma lama sikit bayi mahu keluar.

” Saya telah menunggu di bilik bersalin dari pukul 11 malam hingga 6 pagi.

” Namun begitu, semuanya berjalan lancar, 11 kali bersalin semestinya sakit dän pengalaman itu tidak sama, perasaan gementar dän takut masih ada,” kata Riena.

Doktor suruh ‘tutup kilang’

Dalam pada itu, Riena turut memberitahu nama cadangan yang bakal diberi kepada anaknya itu.

” Selepas ini saya akan berpantang di rumah kami di Kuala Kubu Bharu, saya dän suami dah fikirkan nama iaitu Nina Deylisya,” katanya lagi.

Tambah Riena, bayi itu merupakan anäk yang terakhir memandangkan pihak doktor menyarankan untuk tidak lagi hamil atas faktor kesihatan.

” Apapun, saya mahu ucapkan terima kasih kepada doktor, jururawat di Hospital Selayang yang banyak membantu sepanjang proses kelahiran walaupun semuanya sedang sibuk berhadapan wabak COVlD-I9-19.

” Ini anäk terakhir, doktor dah sarankan untuk ‘tutup kilang’ atas faktor kesihatan, anäk pun sudah ramai, lepas ini kami tunggu cucu pula,” tambah Riena.

Selain Aiman, Fara dän bayi tersebut, Riena dän suaminya Yusry Ishak, 50, mempunyai lapan lagi cahaya mata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Therealaimantino (@official_aimantino) on

Sekilas info tentang Aiman Tino

Anak kelahiran Kuala Kubu Bharu, Selangor pada 27 Jun 1998. ini berusia 22 tahun. Merupakan penyanyi, pelakon dän usahawan yang mula aktif dalam dunia hiburan sejak tahun 2016.

Keduä oräng tuänyä inï merupakan pencipta single sulungnya, Ku Rela Dibenci yang memperkenalkan nama Aiman di lapangan seni suara.

Selain Kü Rela Dibenci, lain-lain lagü hits dipopularkan Aiman seperti Permata Cintä, Ku Hanya Sayang Padamu, Lara Däläm Kerinduan (lagu raya), Terasa Cintä (duet bersama Fara Hezel), Kü Sesat Däläm Rindu dän Terlerai Sebuah Janji.

Daläm bidäng lakonän, diä pernah membintangi siri Mak Cun musim keempat, termasuk telefilem Penunggu Simpang.

Tercalon di Anugeräh Bintang Populär Berita Harian 2017 (ABPBH) 3.0 menerusi kategori Penyanyi Lelaki Popular, selain berentap di Anugerah Juara Lagu ke-31 menerusi karya lagu Ku Rela Dibenci.

Trending