Kuala Ketil : Perjalanan seorang lelaki untuk pulang ke rumahnya selepas habis kerja disebuah kilang berakhir dengan tra’gedi apabila dia telah terli’bat kema’langan dan mening’gal dunia ditempat keja’dian.

Mang’sa Muhammad Syaiful Azib, 30, merupakan ayah kepada dua orang cahayamata yang masih kecil, dimaklumkan apabila sampai dilokasi berhampiran Jambatan Padang Kulim motosikal yang ditung’gang berlang’gar dengan sebuah kereta yang menyebabkan motosikal r0sak te’ruk dan dia dis’ahkan mening’gal dunia ditempat keja’dian.

Syaiful berasal dari kampung Kuala Darak Kuala Ketil mening’galkan seorang isteri dan dua orang ank yang masih kecil, se’bak lu’ahan isterinya mengenai perubahan suami sebelum dia terli’bat kema’langan dan mening’gal dunia.

“Doakan Hubby Okay” - Suami Sempat Wassap lstri SbIum A'jaI Dlm Kema'Iangan

Bergu’guran air mata istri apabila mendapat tahu suami yang ditunggu dirumah tidak kunjung tiba rupanya terbu’jur ka’ku dijalan dan telah pergi buat selamanya.

Farah Omar melu’ahkan rasa se’dih apa yang menim’pa arwh suaminya dan segala perubahan suaminya sebelum dia pergi buat selamanya ting’galkan dirinya dan anak anak.

“Setiap pagi arwh keluar untuk mencari rezeki pesan dekat ank2, gerak anak2 suruh salam abah sambil pesan khalifah jaga Umie dgn kakak nah.

“Doakan Hubby Okay” - Suami Sempat Wassap lstri SbIum A'jaI Dlm Kema'Iangan

Pesan dekat kakak pulak suruh kakak salam sambil pesan kakak jaga Umie dgn adik jgn melawan cakap Umie…bila salam dgn Umie pulak pesan lagi ayang jaga anak kita elok2.

lepas ni di awal pagi xdak lagi suara yang berpesan untuk ku..ya Allah kuat kan AQ demi untuk membesar kan anak2 kami tampa suami di sisi. Al-Fatihah buat arwh semoga dia berada di kalangan orang2 yang beriman… alhamdulillah AQ di kurniakan suami yang sgt baik.”

Farah juga menulis perbualan terakhir bersama arwh suaminya sebelum dia bergerak pulang kerumah selepas kerja.

“Doakan Hubby Okay” - Suami Sempat Wassap lstri SbIum A'jaI Dlm Kema'Iangan

“Wasap trakhir dia untuk ku sebelum kema’langan … wallpaper wasap pon dalam 3 minggu kot dia tukar kami 3 branak..status wasap pon banyak DOA2 .

Setiap hari ada ja nasihat dia untuk ku…dalam 3 4 minggu ni banyak kali hati ku tergerak MCM mana la kalau dia p dulu dalam masa terdekat ni..tapi dkat mulut x pernah terkeluar.

“Doakan Hubby Okay” - Suami Sempat Wassap lstri SbIum A'jaI Dlm Kema'Iangan

Allahuakbar bila dia dah tiada terus ku teringat ting’kah laku dia bnyk berubah.. Allah lebih menyayangi mu suami ku walaupun dia xdn siap kan rumah kami di dunia semoga dia dapat membawa kami ke syurgamu yang kekal abadi …aminnnnn..abang tunggu ayang dgn anak2 ya, Al-Fatihah kami semua syg abang.

Jena’zah arwh suaminya akan dibawa pulang ke kampung halamannya di Kampung Sungai Darak dan akan dise’madikan disana.

“Doakan Hubby Okay” - Suami Sempat Wassap lstri SbIum A'jaI Dlm Kema'Iangan

Semoga Farah kuat dan ta’bah demi anak anak tersayang yang maha esa lebih sayangkan arwh suaminya dia pergi disaat pulang mencari rezeki buat keluarga tersayang semoga r0hnya tenang disana. Al fatihah.

Kredit: MT

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."