“Kalau hidup pun mesti cac4t seumur hidup atau daging h4ngus sampai ke tulang”- Palestiin Dihujani B0m Fosf0r Putih Yang Dihar4mkan!

Pa1estin menjadi tumpuan seluruh dunia ketika ini berikutan kekej4man seolah-olah mahu melihat ia menjadi padang jarak pada tekukur. Media Barat dalam kenyataannya berkata sebanyak 70 b3dilan r0ket telah dilancarkan dalam tempoh beberapa minit sahaja.

Lebih menyedihkan lagi ia mensasarkan ke kawasan awam dan kawasan pertanian.

Namun apa yang lebih kej4m daripada serangan tersebut ialah Israel telah melancarkan B0m Fosf0r Putih yang mana ia sekaligus telah melanggar sekatan dunia yang mengh4ramkan penggunaan b0m kimia tersebut.. Dasar zi00nis!

Willie Pete aka B0M F0SFOR PUTIH, zat kimia sensitif dengan udara dan boleh jadi senj4ta yang dahsyat

Ada pihak yang menyebutnya sebagai Wilie Pete atau White Ph0sphorus. Mudah sahaja nak kenal B0m F0sfor ni sebab ia akan kembang putih ketika ia dilancarkan ke udara. Kalau tengok dari jauh saat b0m ni mel3tup, ia umpama bunga api yang selalu kita tengok waktu sambutan ambang merdeka atau tahun baru tu.

Menurut Remaja, B0m F0sfor Putih ni disebut sebagai Wilie Pete sebab zat kimianya sangat mudah terb4kar. Selain itu ia mudah menyala sekiranya bersentuhan dengan udara. So sebab tu Hak Asasi Manusia telah melarang sebarang penggunaannya.

**Tapi mereka tetap langgar peraturan ni dan kalau korang nak tau ni bukan kali pertama mereka guna bom tersebut sebaliknya sejak 2009 lagi.

Serpihan F0sfor Putih mampu bawa m4ut, daging h4ngus sampai tulang & c4cat kekal

Kalau korang nak tau, b0m ni pernah digunakan secara meluas waktu Per4ng Dunia Pertama & Kedua. Yang dahsyatnya pasal b0m kimia ni ia mampu membawa maaut (memang lah kalau kena b0m boleh bawa m4ut, tapi yang ni lain).

Dilaporkan jika terkena serpihannya sekalipun boleh sebabkan c4cat seumur hidup kerana kulit akan terb4kar, selain daging bawah kulit akan hangus.

Mereka kemudiannya semakin mengg4nas dengan menggunakan b0m unik yang dipanggil ‘c0ncussion r0cket’ iaitu sejenis letup4n yang beri kesan seperti selepas gemp4 bumi. Allahu! 

Musn4hkan bangunan yang pernah ditaja oleh kerajaan Malaysia

Lebih mengejutkan, menurut laporan Aqssa Syarrif, bangunan pejabat kerajaan yang pernah ditaja oleh kerajaan Malaysia h4ncur musnah. 

Meskipun gencatan senj4ta telah dicapai melalui perundingan yang dibuat Mesir malam semalam, namun rundingan tersebut diabaikan oleh negara har4m itu. Tentera Udara mereka juga dilaporkan menyerang beberapa tempat latihan HAAMMAS.

Gazza perlu elakkan peper4ngan kerana keadaan ekonomi dan bantuan kemanusiaan yang sedang meruncing

Tambah Aqqsa Syaarif lagi, sekarang merupakan situasi sukar bagi pentadbiran negara haram I5r4ael kerana negara itu ingin menutup imej buruknya yang sedang berhadapan dengan skandal r0cket S-3O0. Jadi, perdana menterinya kini tengah meminta sokongan dari penduduk supaya dia boleh melobi bantuan US.

Pada saat ini, peper4ngan adalah perkara yang perlu dielakkan G4za oleh kerana keadaan ekonomi dan bantuan kemanusiaan yang sedang meruncing.

Bagi mereka yang berminat untuk membantu, korang boleh salurkan bantuan untuk ubat-ubatan di www.billplz.com/ubatuntukgaza.

Marilah kita membantu apa yang kita mampu! 

Semoga rakyat Pallestin dijauhkan dari segala kez4liman dan kekej4man.

‘Bunga api’ ni memang la nampak cantik tapi kalau kena, hazab weh!

Sumber dari Lobak Merah