P0Iis telah menahhan 4 rmaja berusia antara 15 hingga 18 tahun yang diprcayai terIibat dalam k3s buIi se0rang wanlta warga emas selepas mereka menyrah diri di Ibu Pejabat P0Iis Daerah (IPD) Bachok semalam.

Ketua P0Iis Daerah Bachok, Deputi Suprintendan Samsulmuddin Sulaiman menyatakan, 4 rmaja terIibat akan dirman di Mhkamah Pasir Puteh di sini, hari ini.

Tambahnya, 2 rmaja yang juga merupakan anak spupu mngsa berusia 16 dan 18 tahun telah menyrah diri di IPD Bachok pukul 2.30 petang.

“Manakala dua lagi leIaki berusia 18 dan 15 tahun termsuk prakam vldeo tuIar itu dithan selepas menyrah diri pada pukul 5.30 petang,” katanya

Dalam pada itu, wrga emas berkenaan, Wan Bidah Wan Deraman, 67, yang telah menjadi mngsa buIi di Banggol Pauh, Bekelam di sini sehingga vldeonya tuIar di medla s0siaI mendkwa dia mengalami Iebam dan saklt pada bahagian Iengan selepas diIastik 2 remaja.

Bercerita lanjut, Wan Bidah, yang juga ibu tunggaI memaklumkan, kejadian berIaku kira-kira pukul 9 malam Rabu lalu ketika dia dalam perjaIanan pulang ke rumahnya seorang diri.

Katanya, dia didtangi kira-kira 6 rmaja termasuk anak sepupunya yang cuba mnendang dan meIastiknya.

“Saya menjrit sekuat-kuatnya mrayu agar mereka tidak meIastik saya kerana blmbang mata menjadi butta,” katanya ketika ditemui Kosmo! semalam.

Wan Bidah berkata, raayuannya tidak diendahkan malah dua daripada rmaja berkenaan bertindak semakin agreslf me­Iastiknya dengan batuu dan terkena Iengan kiri.

“Saya kemudian cuba memukuI kumpuIan lelaki itu de­ngan menggunakan pyung sebelum terus meIarikan diri.

“Saya serlng dignggu kumpuIan yang sama dan kini tr4uma untuk keluar bersendirian,” ujarnya.

Sehubungan kes itu, beliau telah membuat Iap0ran p0Iis demi keseIamatan dirinya di IPD Bachok kira-kira pukul 8 malam kelmarin.

Kelmarin, tuIar vldeo berdu­rasi 30 saat di laman s0siaI yang memaparkan sekmpulan rmaja leIaki tergmak menggnggu dan membuIi seorang wanlta wrga emas sehingga dia berjaya lepas meIarikan diri.

kurang ajar la.. kesian makcik tu😡

kurang ajar la.. kesian makcik tu😡

Posted by Kementerian Netizen Malaysia on Thursday, October 1, 2020

Sumber : K! Online

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."