GADIS yang memuat naik status menghina pölis kerana marah diarahkan pulang ke rumah ketika anggota terbabit melakukan pemantauan Ops COV19 didenda RM10,000 dan penjara tiga bulan.

“Nursahirä Mohd Mizuär, 20, membuät pengakuän bersaläh selepäs pertuduhän dibacakän jurubahasä di hadapän Hakim Murtazädi Amrän.”

“Mengiküt kertäs pertüduhän, Nursahirä melalui aplikasi Facebook secara sedar membuat dan memulakan komunikasi jelik dengan niat menganiaya orang lain di sebuah rumah di Persiaran Kiara Mas, Pendang, pada jam 10.12 malam, 27 Mac lalu.

SEBELUM INI RAYUAN DITOLAK TETAPI SEKARANG TIDAK LAGI

Gadis Hina pölis Tidak Dibebaskan Tetapi Muhammad Azlan Tidak Berputus Asa Dan Hari Ini Usaha Dia Berhasil

Alhamdulillah. Setelah Permohonan penangguhan hukvman penjara ditolak oleh mahkamäh Syesen ALOR STAR pada 7/4/2020 lalu,hari ini 9/4/2020 mahkamäh Tinggi membenarkan permohonan ikat jamin serta menangguhkan hukvman penjara dan denda sementara menunggu Perbicaraaan di mahkamäh Rayuan.

Saya berharap,perkara ini akan menjadi pengajaran bermakna kepada Remaja itu khususnya serta kita semua umumnya,agar berhati hati mengeluarkan kenyataan yang boleh menganggu gugat ketenteraman awam.

Kekalkan keharmonian dalam negara tercinta ini,dan marilah kita sama sama hidup penuh kemakmuran.

Mahkamah tangguh hukvman wanita hina polis

Gadis Hina pölis Tidak Dibebaskan Tetapi Muhammad Azlan Tidak Berputus Asa Dan Hari Ini Usaha Dia Berhasil

Mahkamah Tinggi di sini, hari ini, membenarkan permohonan seorang pembantu kedai menangguhkan hukvman penj4ra tiga bulan dan denda RM10,000 selepas dia didapati bersalah menghina pölis pada 27 Mac lalu.

Hakim Datuk Ghazali Cha membuat keputusan itu selepas pihak pembelaan memfailkan semakan semula keputusan mahkamäh Sesyen yang menolak permohonan tertuduh, Nursahira Mohd Mizuar, 20, Selasa lalu.

Ghazali menetapkan wang jaminan sebanyak RM5,000 dengan dua orang penjamin selain tertuduh perlu melaporkan diri di Balai pölis Pendang setiap dua minggu.

Mahkamah Sesyen pada 31 Mac lalu, menjatuhkan hukvman denda RM10,000 dan penjara tiga bulan selepas Nursahira mengaku bersalah atas tuduhan membuat dan memulakan komunikasi jelik melalui aplikasi Facebook dengan niat menganiaya orang lain di sebuah rumah di Persiaran Kiara Mas, Pendang, pada jam 10.12 malam, 27 Mac lalu.

Tertuduh bagaimanapun gagal membayar denda berkenaan menyebabkan mahkamäh menjatuhkan hukvman penj4ra tambahan dua bulan ke atasnya.

Gadis Hina pölis Tidak Dibebaskan Tetapi Muhammad Azlan Tidak Berputus Asa Dan Hari Ini Usaha Dia Berhasil

Hukvman terhadap Nursahira Mohd Mizuar,20, yang mengaku bersalah atas tuduhan mengeluarkan komunikasi jelik terhadap anggota pölis pada 27 Mac lalu ditangguhkan.

Timbalan Pendakwa Raya Noor Azrul Abd Rahman, sebelum itu membantah permohonan semakan itu kerana menyifatkan kesalahan tertuduh adalah serius selain ia turut tular di media sosial.

Beliau meminta tertuduh dikenakan jaminan sebanyak RM10,000 sekiranya mahkamäh membenarkan permohonan berkenaan.

Sementara itu, peguam tertuduh, Datuk Naran Singh ketika ditemui, berkata hakim berpuas hati dengan hujahan pihaknya dan membenarkan permohonan itu.

Beliau berkata, pihaknya sudah memfailkan rayuan berhubung kes itu di mahkamäh Tinggi dan sebutan pertama kes akan dibuat pada bulan hadapan.

Dalam kejadian 27 Mac lalu, seorang wanita ditahan pölis jam 11.30 malam, selepas memuat naik status menghina pölis di media sosial miliknya.

Wanita itu dikatakan memuat naik status itu selepas marah dengan tindakan pölis mengarahkannya pulang ke rumah ketika anggota terbabit melakukan pemantauan Ops COV19 di tepi jalan Pendang-Kobah, Batu Menunggul, kira-kira jam 9 malam.

Sumber : BHARIAN ONLINE

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."