[Rakaman] Smpah Terbang Keluar Dari Tingkap Kereta, Wanita Kutip & Iempar Kembali Kepada Pemandu

” Memang sekarang ramai pemandu sesuka hati je buang sampah keluar dari kereta,macam tak ada otak.”

Membuang smpah dengan sewenang- wenangnya merupakan satu tndakan yang kurang bijak dilakukan oleh sesetengah masyarakat yang tdak beradab.

Lebih-lebih lagi membu4ng smpah di tempat awam, seperti ketika menunggu lampu isyarat berubah warna. Ini merupakan satu tindakan b1adap dan sudah tentu mencem4rkan kebersihan kawasan di sekitarnya.

Perkara ini dik0ngsi sendiri oleh seorang pengguna TikT0k dikenali sebagai @sitisitieliza apabila memuat naik rakaman seorang wanita menghampiri seorang pemandu kereta yang sewenang-  wenangnya membuang smpah ke luar tingkap kereta sambil menunggu lampu isyarat bertukar warna.

Kutip balik smpah yang dibuang

Wanita tersebut bertindak mengutip smpah yang dibu4ng dan memberikan semula kepada pemandu kerana individu tersebut sudah dua kali melakukan hal sama ketika di lampu isyarat berkenaan.

“Jenis bebaI! kereta besaq otok kecek! padan muka hang! tu sampah kedua hang buang tau dak? 1st sebelum hang buang tu aku tengok ja. Ingat tak buang dah. Ehhh hang buang 1 lagi rilek ja nohhh. b0do piang,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Kita perlukan orang macam akak

Sehubungan dengan perkol0ngsian tersebut, ruangan komen TikT0k @sitisitieliza telah menerima pelbagai komen daripada warganet.

Rata-rata daripada mereka menyokong tindakan pengguna TikT0k itu bagi memberi kesedaran kepada pemandu tdak bertanggungjawab tersebut.

 

VlDEO:

@sitisitielizajenis bebal . kereta besaq otok kecek! 🙄 padan muka hg . tu sampah kedua hg buang tau dak? 1st sebelum hg buang tu aku tgk ja . igt xbuang dah. ehhh hg buang 1 lg rilek ja nohhh . bodo piang 🙄

♬ original sound – siti sitieliza

Sumber: TikT0k @sitisitieliza, OMM

 

Check Also

Pulau Batu Puteh: Sultan Johor Bertitah Tindakan Tegas Mesti Diambil Ke Atas Pihak Lakukan Kecu4ian, Sekali Dr Mahathir Jawab Balik

KUALA LUMPUR: Perbandingan Pulau Langkawi dengan Pulau Batu Puteh adalah sesuatu yang tidak wajar, kerana …

Leave a Reply

Your email address will not be published.