Pagi tadi, berlaku satu kemal4ngan m4ut mer4gut ny4wa 2 orang guru selepas kenderaan dinaiki bersama 2 orang lagi rakan kerja telah hilang kawalan dan terjun4m ke gaung di Kampung Kijang, berdekatan jambatan Merotai Besar. Kejadian itu mengejutkan ahli keluarga mangs4.

Baru sahaja berumah tangga

Lebih sebak lagi, salah seorang daripada mangs4 yang m4ut dalam kejadian itu, Dayana Damsah, berusia 27 tahun baru sahaja membina rumahtangganya sekitar 10 hari sebelum menghembuskan nafas terakhir akibat kem4langan itu.

Guru M4ut Kereta Terjun4m, Baru Sahaja BergeIar lsteri 10 Hari Yang Lalu

Menurut sumber dari Berita Harian, ibu mertua Dayana Damsah telah diberitahu oleh anak lelakinya Nurhan Ayub untuk datang segera ke hospital atas sebab menantunya itu terlibat dalam kem4langan yang berlaku pada pukul 7:50 pagi.

“Ketika itu kami cuma dimaklumkan ada mngsa yang terk0rban, namun ident1ti belum dapat dikenal pasti sehinggalah pengec4man dibuat ahli keluarga.”

Luahan suami

Menurut ibu mertua mangs4 pula, anak lelakinya dan Allahyarhamah baru-baru ini telah mendirikan rumahtangga. Anak lelakinya itu yang bertugas sebagai seorang jurutera terpaksa pulang ke Kemaman, Terengganu selepas cutinya habis.

Sementara itu, suami Allahyarhamah Dayana meluahkan rasa sedih dan terkejut dengan kejadian yang menimpa isteri tersayang dan meminta agar kenalan di Facebooknya mendoakan kesejahteraan isterinya.

Guru M4ut Kereta Terjun4m, Baru Sahaja BergeIar lsteri 10 Hari Yang Lalu

Dahulu, kesemua mangs4 dilaporkan dalam perjalanan ke Sekolah Kebangsaan (SK) Umas. Kereta yang dinaiki oleh empat guru tersebut hilang kawalan dan terjun4m ke gaung Kampung Kijang, berdekatan jambatan Merotai Besar.

Guru M4ut Kereta Terjun4m, Baru Sahaja BergeIar lsteri 10 Hari Yang Lalu

Apa-apa pun, kita doakan agar keluarga pihak Allahyarhamah Dayana Damsah dan pihak mertua diberi kekuatan untuk menempuh dugaan terberat ini. Semoga Allahyarhamah dikurniakan darjat yang tinggi dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman, in Shaa Allah.

Sumber: BH, omm

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."