[Terkini]’Hazami Ghani Sudah Tiada..’ Anak lstimewa lni MeninggaI Otw Hantar Bantuan Makanan.

Kuantan : Sebak, seorang pemuda istimewa (OKU) meninggal dunia apabila basikal yang ditunggang terlibat kemalangan dengan sebuah lori bancuhan simen dalam kejadian di Jalan Tanjung lumpur petang semalam.

Mangsa Hazami Ghani,21, tahun seorang yang dikenali disekitar Kuantan dalam laman sosial facebook dan You Tube, juga bergiat aktif berlakon dan juga menerbitkan drama pendek di Channel Youtube miliknya, Hazami Ghani.

Semasa kejadian mangsa diperjalanan menunggang basikal untuk menghantar bantuan makanan ke Sungai Soi Kuantan dan ketika itulah basikal yang ditunggangnya bergesel dengan sebuah lori yang membawa bancuhan simen.

Apa yang menimpa insan istimewa ini mengudang pilu insan insan yang mengenali arwah Hazami, sebak luahan mereka pemergian Hazami ketika sedang membuat kebaikan.

“Inalillahiwainailaihirajiun tenanglah di sana sahabatku Hazami Ghani di fahamkan meninggal dunia akibat kemalangan dengan lori simen ketika berbasikal untuk menghantar bantuan makanan petang tadi di sungai Soi Kuantan Pahang “.

Arwah pernah berlakon bersama wak dalam drama pendek (rintihan anak tiri), Salam takziah buat seluruh warga Hazami Ghani production dan keluarga, Semoga syurga lah tempat insan istimewa macam kau Hazami… Al Fatihah – Wak Jeng.

Arwah telah disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian dan dihantar ke Unit Forensik HTAA untuk bedah siasat dan tindakan lanjut.

Semoga syurgalah tempat insan istimewa macam kau Hazami diharap keluargamu tabah, yang maha esa lebih sayang kan dirimu dan ramai insan insan diluar sana menyanyangi mu dan setiasa mendoakan mu. Al Fatihah.

DARI ALLAH KITA DATANG KEPADA ALLAH JUA KITA KEMBALI

“Ya Allah Ya Tuhanku… ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, ampunilah kesalahannya, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya. Semoga arwah Hazami ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh”..
Al-Fatihah utk arwah

. بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞
مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ

ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين
‎إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون
Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.

انا لله وانا اليه راجعون.
Ya Allah ampuni dia, rahmati dia, maafkan dia, muliakan kematian dia, lapangkan kubur dia, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggal dia dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga dia di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.
. ﺁﻣِّﻴْﻦآمِيْنُ يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Johodaily

 

Sumber: mt dbongkar

Check Also

Diser4ng s4wan berulang kali, bapa maklum keadaan Ainul Mardhiah semakin teruk – “Perit tak terucap bila tengok..”

Umum sedia maklum, bahawa sebelum ini keadaan adik Ainul Mardhiah yang dilaporkan tenat akibat jangkitan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.