“Tak fahamIah segeIintir artis ni..Cucvk d4gu boleh puIak…” Datuk Hattan Kec3wa Dengan Artis 4nti V4ksin

KUALA LUMPUR: Penyanyi terkenal, Datuk Hattan memuat naik status bingung terhadap segelintir artis yang menolak vaksln sebagai pencegahan kemudaratan C0vidl9 sekiranya dijangklti.

Berkongsi di akaun Facebook miliknya, Hattan juga mend4kwa artis anti vaksin andai membuat suntikan kecantikan tiada pula persoalan “dik0mpangkan” berbanding suntikan vakslnasi.

“Tdak faham segelintir artis antlvaksln ini… Cucuk hidung, dagu dan dada boleh pula? Entahlah…,” tulisnya.

a

Menjengah di ruangan komen, rata-rata pengikutnya terhibur dan menyokong dengan status penyanyi Bisa Bonar itu.

Terdahulu, pengarah terkenal Shahrulezad dan pelakon hebat Fauziah Nawi antara penggiat seni yang menzahirkan rasa kekecwaan terhadap sikap segelintir artis antlvaksln sebelum ini.

a

Dalam perkongsian mereka, blmbang kelonggaran prosedur operasi standard (SOP) ditarik semula jika sikap sedemikian terus berlarutan.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

a

Kuala Lumpur: Penerbit syarikat produksi Radius One Sdn Bhd dan pengarah, Shahrulezad Mohameddin memberi amaran kepada pelakon yang enggan mengambil vaksln supaya tdak membuat pr0v0kasi di lokasi penggambarannya.

Shahrulezad berkata, dia tdak mempertkaikan hak mereka yang enggan divaksln selagi kerajaan tdak mewajibkan semua rakyat Malaysia mengambilnya.

“Suka hati kamulah, tapi tolong jgn buat pr0v0kasi di set. Jangan bangga sangat memukul canang betapa megahnya dapat menyelit dalam produksi dengan sengaja mencetuskan pr0v0kasi yang kononnya tanpa vaksln pun kau boleh melol0skan diri sertai kami.

“Untuk apa tujuan pr0v0kasi itu? Hanya nak tunjukkan pada netlzen yang Finas (Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia), stesen TV serta penerbit tdaklah setegas mana? Hangat-hangat tahi ayam dalam melaksanakan SOP (Prosedur Operasi Standard) yang sudah ditetapkan?” katanya.

a

Kenyataannya ini dikeluarkan sebagai mengulas hantaran Facebook pelakon Fauziah Nawi yang mendkwa ada penerbit yang menggunakan pelakon yang tdak divaksln secara senyap-senyap.

Fauziah turut memb0ngkar rahsia ada pelakon yang mendabik dada boleh terbabit dalam penggambaran tanpa vaksln dan dengan bangga berkata jangan cembrukan mereka.

Menurut Shahrulezad, disebabkan kes0mb0ngan dan sudah pastinya kejahlan segelintir artis, habis semuanya terpalit sama.

“Untuk rakan penerbit, pengarah dan stesen TV, berhati-hatilah bila berurusan dengan artis-artis pendek akal macam ini. Nanti tdak pasal-pasal dengan kita sekali diheret menerima kcaman sama atas tuduhan kita seolah olah sengaja menutup mata sama.

“Paling ser4m hanya kerana seorang dua ‘bimb0’ yang degil ini, silap-silap kerajaan akan tarik balik kelonggaran untuk ‘shooting’ (penggambaran) yang baru diberikan ini,” katanya.

a

Shahrulezad turut menasihatkan kru dan artis supaya melaporkan kepada penerbit sekiranya mendapat tahu ada dalam kalangan kru atau artis yang menlpu dalam perkara ini.

“Kalau penerbit pun dua kali lima bersek0ngk0l dan bersubahat sama, sila lapor kepada stesen TV atau Finas. Hanya disebabkan nila setitik rosak susu sebelanga.

“Saya sebenarnya faham kenapa segelintir antlvaksln sengaja buat pr0v0kasi b0dh sebegini. Ini semua mengenai kemar4han. Mereka marah bila mereka tk dapat sama keistimewaan dengan mereka yang sudah divaksln. Mereka marah bila dalam sekelip mata menjadi golongan minoriti yang mereka rasa hak mereka dinafikan,” katanya.

Menurutnya, golongan terbabit turut menganggap diri mereka adalah m4ngsa ketdakadilan sistem.

“Bagi mereka hak min0riti adalah sama saja dengan hak maj0riti dan tiada lebih atau tiada kurang. Label minoriti itu terlalu pahit untuk mereka terima sebab sebelum ini mereka sudah selesa dengan kelompok majoriti.

a

“Jadi pendirian enggan divaksln ini tiba-tiba mengubah mereka menjadi kel0mpok yang dianggap pengaruh negatlf ini. Sebab itu mereka m4rah dan cenderung melakukan pr0v0kasi bdoh macam ini,” katanya.

Check Also

“Memori hampir hilang ketika terlantar, saya ditatang bagai bayi yang masih kecil” Dijaga 15 Tahun Oleh Edika Yusof, Ini Luahan Isteri

adalah seorang seorang pelakon yang masih menghiasi kaca televisyen dan popular diminati ramai hingga kini. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.