[Vide0] “Kalau Nak Buat, Buatlah Tapi Ada Padahnya”- Ketua Polis Johor Beri Amaran Keras Buat Pasangan Anti Vaksin

Baru-baru ini sepasang suami isteri anti vaksin tular di media sosial apabila mereka melakukan  eksperimen sosial iaitu “dine in” di sebuah restoran. Pasangan tersebut kini ditahan oleh pihak polis.

Susulan kes tersebut, Ketua Polis Johor, Dato’ Ayob Khan Mydin Pitchay telah tampil memberi amaran kepada mana-mana individu yang berniat untuk membuat perkara yang sama.

“Jangan mengambil kesempatan, jangan nak buat eksperimen. Kita ada team team pemantauan kita yang membuat pemantauan di semua tempat termasuklah restoran dan sebagainya.

“Kalau nak buat juga, buatlah tapi (kena tahu) implikasinya besar. Kalau kita dapat tangkap, kita akan bagi kompaun.”

“Kita ada banyak kaedah untuk kita memeriksa. Jadi eloklah jangan buat eksperimen. Kalau kita dapat tangkap, terimalah akibatnya”, kata beliau menerusi sebuah video yang di muat naik di laman Facebook.

#ICYMI 'Eksperimen sosial': Ini warning Ayob Khan!

#ICYMI 'Eksperimen sosial' Ini warning Ayob Khan!Tak payah lah nak test power atau kejar #fyp korang!Follow kami di TikTok: @sinarharianonline#SinarHarian#JomTanya#KitaLaluiBersama#AyobKhan#EksperimenSosial#DineIn

Posted by Sinar Harian on Saturday, August 28, 2021

Terdahulu, tindakan golongan anti vaksin telah mencetuskan kemarahan warganet kerana bersikap mementingkan diri sendiri dan mampu merisikokan nyawa orang lain.

[Vide0] “Kalau Nak Buat, Buatlah Tapi Ada Padahnya”- Ketua Polis Johor Beri Amaran Keras Buat Pasangan Anti Vaksin

Luahan di media sosial:

“Dia lebih kurang mcm ni..takde paksaan buat lesen kenderaan tp lebih baik buat sbb jln raya ada undang² nya.. Islam pon begitu takde paksaan masuk Islam tp bila dh dlm Islam kena la patuh aturannya..skrg MKN dh tetapkan syaratnya utk divaksin dan yg tak vaksin..tiada paksaan divaksin tapi semua aktiviti mestilah divaksin undang²nya..duk umah jela pon xde paksaan jgk”

“Membahayakan apa la…saya pun tak faham , individu yg dah ambil vaksin kena ᴄᴏᴠɪᴅ jugak…ada yang mati disebabkan vaksin..korang kerajaan ada ke nk bertanggungjawab..yg mati semua diletakkan dibawah kes ᴄᴏᴠɪᴅ…korang kerajaan jangan melampau sangat la..nk guna kan kuasa korang untuk pergunakan rakyat..”

“Warga net ni dah lupa jasa Frontliner, Frontliner pun boleh mati, Frontliner tak cukup tidur, Frontliner tak tengok anak, dan byk nagetive lagi, buat masa ini Frontline utk ruang positive bergitu terhad, tiada siapa nak hidup dlm keadaan ᴄᴏᴠɪᴅ, hanya otak yg dah di lutut.”

“Jangan cakap anti veksin atau sebagainya. Anda dah rasa ke kena ᴄᴏᴠɪᴅ ini. Jangan sembang mambang bikin orang bimbang aje. Sekarang ini sape pembawa virus orang dah ambil veksin ketidak. Saya ade pengalaman kejadian yang berlaku so jangan menunding jari jemari suka cari silap aje. Anda jaga macam mana sekali pun tapi contact rapat anda bagaimana sini puncanya.”

“Betul tu YDH CP Dato’ Ayob. Ambil tindakan sekeras kerasnya keatas golongan anti-vaksin ni terutama vaksin ᴄᴏᴠɪᴅ-19.
Golongan-golongan ni BODOH tak berkepala otak. Menyusahkan orang lain je. Mereka-mereka ni yang patut mati patut dijangkiti ᴄᴏᴠɪᴅ.”

“Sebenarnya yg sudah lengkap 2 dos vaksin ni lh yg bnyk langgar sop dn menyebabkan meningkatnya kes ᴄᴏᴠɪᴅ..KKM sendiri mengatakan yg sudah lengkap 2 dos vaksin boleh dijangkiti ᴄᴏᴠɪᴅ dn menyebarkan ᴄᴏᴠɪᴅ dn ade yg tahap 4-5 walaupun dh lengkap 2 dos vaksin yg itu kena lihat ketahanan body individu.setiap org berbeza”

sumber: xtra

Check Also

“InsyaAllah Bekalan Di Alam Kubur Daddy & Mommy” – Anaqi Mula Rajin Mengikuti Solat, Amar Baharin Berdoa Semoga Anak Menjadi Insan Soleh

Setiap ibu bapa sudah pasti ingin memberikan pendidikan terbaik untuk anak-anak dengan harapan si kecil …

Leave a Reply

Your email address will not be published.