Berat mat4 memandang berat lagi bahu memikul. Perumpamaan itu sering kali kita dengar dan pastinya merujuk kepada individu yang ditimpa kesusahan.

Namun begitu, bagi kita yang masih mampu untuk menghulurkan bantuan, tidak salah jika kita mencuba untuk mengukir senyuman di wajah mereka dengan sedikit sumbangan kecil.

Baju & seluar koyak-rabak

Dalam perkongsian yang dibuat oleh seorang pengguna Facebook, dia telah memuat naik gambar seorang lelaki warga emas yang berpakaian agak daif apabila baju dan seluar yang terkoyak dijahit hanya dengan tali rafia.

Jahit Baju K0yak Guna Tali, Warga Emas Tersenyum Dapat Makanan Percuma

Jahit Baju K0yak Guna Tali, Warga Emas Tersenyum Dapat Makanan Percuma

Gembira dapat bantu4n makanan

Menerusi perkongsian tersebut, lelaki warga emas itu kelihatan gembira apabila dihulurkan bantuan makanan dan tersenyum apabila gambarnya diambil.

Dapat dilihat dengan jelas pakaian dan seluarnya yang koyak hanya dijahit menggunakan tali rafia berwarna kuning.

Jahit Baju K0yak Guna Tali, Warga Emas Tersenyum Dapat Makanan Percuma

Menerusi sumber lagi, walaupun dia tidak mengetahui sama ada lelaki itu benar-benar miskin ataupun sekadar memakai pakaian yang sudah rosak, dia tetap akan membantunya pada masa akan datang dengan memberikan pakaian baharu.

Jahit Baju K0yak Guna Tali, Warga Emas Tersenyum Dapat Makanan PercumaPerkongsian tersebut telah mendapat perhatian warganet yang nyata berasa simpati dengan nasib lelaki itu. Mereka berharap ada pihak yang tampil menghulurkan bantuan agar dia dapat berpakaian dengan lebih selesa.

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."