Ipoh: PoIis membuka 2 Kertas Enkuiri PoIis (KEP) bagi menyi4sat 1nsiden kain rentang dengan kata-kata kes4t dan pengh1naan digantuung di 2 lokasi berbeza di bandar raya ini, semalam seperti yang tersebar dalam media sosi4l.

Ketua PoIis Daerah Ipoh Asisten Komisioner A Asmadi Abdul Aziz mengesahkan, pihaaknya menerima maaklumat awam mengenai 1nsiden pertama sekitar jam 9 malam yang memaparkan satu gambar kain rentang dengan kata-kata kes4t digantuung di jejantas pejalan kaki, H0spital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh.

Kain Rentang Tidak Dijumpai Di Jejantas Tetapi Jumpa Di Tempat Lain.

Tersebar Gambar Kain Rentang Dengn Ayat Mghiina Menteri, PoIis Ke Lokasi Dan Ini Yang DiTemui.

Berikutan aaduan itu, katanya, beberapa angg0ta pasukan bertindaak khas BaIai PoIis Sungai Senam telah ditugaskan ke lokasi, namun mendapati tiada kain rentang digantuung di atas jejantas berkenaan.

“Pemeriiksaan di kawasan sekitar dilakukan dan telah menemukan kain rentang berwarna putih dengan tulisan merah dan hitam di dalam tong s4mpah di hentian bas Jalan Raja Ashman Shah menghala ke Angsana Mall,” katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

Kain Rentang Di Medan Selera Pula

Tersebar Gambar Kain Rentang Dengn Ayat Mghiina Menteri, PoIis Ke Lokasi Dan Ini Yang DiTemui.

Selain itu, A Asmadi berkata, angg0ta pasukan bertindaak khas BaIai Sungai Senam turut menerima maklumat terdapat kain rentang dengan kata-kata pengh1naan berbunyi ‘rakyat jaga rakyat, menteri jaga poket’ digantuung di Medan Selera Stadium Perak di sini pada 12.15 tengah malam.

“Sebaik angg0ta poIis tiba di lokasi, kain rentang tersebut tiada di lokasi dan pemeriiksaan di sekitar lokasi juga tidak menemukan bahan itu,” katanya.

Menurut A Asmadi, hasil si4satan mendapati tiada kamera litar tertutup (CCTV) di kedua-dua lokasi kain rentang digantuung dan tiada saksi bebas tampil untuk dirakam keterangan bagi membantu si4satan setakat ini.

Kredit: Info Roadbl0ck JPJ/P0LIS, AWATTT SYEIKHHH NETWORK

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."