DUA rakaman yang dikongsi di laman Facebook dan twitter sejak Isnin mengundang persoalan ramai. Tanpa diketahui hujung pangkal kisah sebenar,  telah tular sebuah video berkaitan dengan seorang lelaki berpakaian baju merah berkain pelikat berkelakuan m4r4h-m4r4h diatas motosikal miliknya.

Rakaman video menunjukkan lelaki itu bertindak menghemp4s kerusi dan terb4likkan meja sehingga kertas bert4buran di jalan dan lantai klinik yang berlokasi di Kelantan.

Menurut pengguna yang berkongsikan video tersebut, punca ins1den itu berlaku tidak diketahui namun sumber dari laman sosial Facebook mengatakan bahawa si anak M4r4h kepada misi (jururawat) sebab ambil d4r4h mek (ibu) sampai biru tangan.

Sejak dimuatnaik, ia mengund4ng jumlah tontonan tinggi serta dihujani pelbagai komen netizen.

Selain itu, ada juga yang memberi cadangan kepada lelaki itu supaya tidak datang ke klinik, sebaliknya mer4wat sendiri ibunya di rumah.

“Anak yang baik, tapi tindakan tu saI4h. Benda boleh bincang. Tak guna ser4ng jururawat macam tu.

“Kalau aku, memang mar4h juga kalau dar4h terlalu banyak sangat ambil.

“Kita runsing t4kut terombak kain sarung tu. Makin malu,” tulis beberapa netizen.

Menurut laporan mStar, lelaki berkenaan menuturkan dialek Kelantan tetapi berbunyi sedikit beza, yang berkemungkinan dari bahagian Selatan Thailand. Menurut komen-komen yang dilontarkan ke video itu menyatakan bahawa lelaki itu berwarga Melayu-Thailand yang menetap di Kelantan.

Lelaki Hemp4s Kerusi Terb4lik Meja Ber4ng Klinik Ambil Dar4h Mak Sampai Biru Tangan

Malah ada komen yang mencadangkan untuk membuat lap0r4n p0lis kerana kelakuan lelaki itu telah men4kut-n4kutkan jurur4wat dan penjaw4t aw4m yang bekerja disitu.

Kata seorang lagi individu, kes4n biru akib4t pengambilan dar4h bagi tujuan kesih4tan adalah perkara normal.

Malah, ia sepatutnya dibincangkan secara elok tanpa perlu bertind4k mel4mpau sebagaimana dipaparkan dalam video tersebut.

Lelaki Hemp4s Kerusi Terb4lik Meja Ber4ng Klinik Ambil Dar4h Mak Sampai Biru Tangan

Apakah pendapat anda tentang video tersebut,wajarkah pelaku dikenakan tind4kan undang-undang atau dilepas biarkan begitu sahaja?

Sumber: mStar

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."