Connect with us

#celeb

Masuk wad, Datin einä Azman mohon doa semua. Dia juga kongsi keputusan ujian C0vid 19

Published

on

Alahai, kecur tengok air tangan Datin Paduka einä Azman. Apa sahaja juadah yang disediakan selebriti cantik ini bukan sahaja membuatkan peminat terliur malah perkongsian resipi beliau sangat mudah untuk dihasilkan.

Jadi tidak hairanlah laman Instagram Datin Paduka einä sering ‘dikunjungi’ peminat setiap hari. Rupa-rupanya ia menjadi medan rujukan masakan buat para suri rumah. Lebih-lebih lagi waktu Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dijalankan sekarang.

Tapi melalui status terbaru, Datin einä memohon maaf kepada semua kerana tidak dapat memuat naik dan berkongsi video masakan terbaru keran d3mam.

Sebagai langkah berjaga-jaga, dia telah membuat test Cov1id-19 dan alhamdulillah keputusan neget1f. Menurut einä lagi, dia sekarang dalam proeses untuk kembali sembvh dan akan kembali dengan idea masakan buat semua pengikut IG beliau. Akhir seklai, einä memohon doa dari semua suapay dia cepat sembvh

Status terbaru di IG beliau

“Assalamualaikum semua, hope everyone is doing good. Sorry couldn’t upload and share video masakan as I wasn’t well for about a week (fev3r caught me up) . For precaution, dah buat Covid 19 test and alhamdullillah ..result- NEGATIVE. Now, I’m in recovery process and shall be back soon with all the cooking ideas for you guys . Doakan einä cepat baik okay! Love you guys and thank you for the love and support! Take care and stay safe always”

Masuk wad, Datin einä Azman mohon doa semua. Dia juga kongsi keputusan ujian Covid 19

Jika dintai media sosial milik isteri Datuk Paduka Kaiser ini, memang jelas terserlah betapa beliau meminati dunia masakan. Dari menu hidangan utama sehinggalah pencuci mulut, semuanya ‘tersimpan’ kemas di Instagram miliknya. Aneka jenis kek, pasta, spageti, lauk-pauk, kuey teow dan murtabak, semuanya ada. Yang pasti Datin Paduka einä memang tak lokek berkongsi resipi.

Paling mengagumkan, setiap video masakan beliau memiliki jumlah tontonan tidak kurang daripada 200 ribu dan pernah menerima sehingga lebih 1 juta viewers menerusi resipi corn dog! Walau pertama kali beliau menyediakan sajian tersebut namun hasil air tangan Datin Paduka einä tidak pernah menghampakan.

Terbaru, ibu kepada pasangan kembar Arianna Audrey dan Karl Kareef ini memuatnaik resipi kuih paling popular ketika musim bazar Ramadan iaitu tepung pelita. Menyedari orang ramai mungkin sukar untuk mendapatkan kuih tradisi tersebut memandangkan tiada penganjuran bazar Ramadan tahun ini ekoran w4bak Covi1d-19, Datin Paduka einä terpanggil untuk berkongsi resipi.

“Kalau tak fikir orang… saya tak beri bantuan makanan 100 buah rumah!”

Sebelum ini einä ditvduh kononnya mementingkan diri dan berbelanja besar dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan ini.

Mengakui dakwaan netizen itu benar, einä menjelaskan barangan yang dibeli itu bukan untuk kegunaannya sahaja malah untuk ahli keluarga yang lain.

Masuk wad, Datin einä Azman mohon doa semua. Dia juga kongsi keputusan ujian Covid 19

“Saya rasa this girl nak popular atau memang suka nak bercerita hal orang. Apa masalah awak nak tag nama saya dan komen saya di Instagram kawan saya Betty Rahmad?

“Pertamanya saya memang beli enam troli sebab saya beli untuk tiga buah rumah iaitu diri saya, mak saya dan adik ipar saya yang berkeluarga besar! Jadi apa masalahnya? Saya tak fikir orang?

“Kalau saya tak fikir orang… saya tak akan bagi bantvan makanan untuk 100 buah rumah sebelum kuarantin hari itu,” katanya.

Bersama kapsyen tersebut dia turut berkongsi paparan skrin komen yang ditinggalkan oleh seorang netizen di salah satu foto yang dimuat naik di Instagram milik Betty.

“Tanya Eina… sebab hari itu nampak dia shopping borong habis sampai enam troli… penuh semua dalam tu, kasihan tak fikir orang lain,” tulis netizen tersebut.

Bagaimanapun, hasil carian mendapati komen tersebut telah dip4dam.

Sementara itu, einä meminta individu berkenaan tidak mencampuri urusan orang lain sehingga boleh menimbulkan fi1tnah yang tidak benar.

Malah, dia mengakui tidak pernah lupa menghulurkan bantuan kepada mana-mana pihak yang memerlukan tanpa mengira bangsa dan agama.

“Maaf bukan nak riyak atau apa-apa. Saya tanpa ada masalah pun sentiasa menolong orang tak mengira bangsa atau agama.

“So, please mind your own bussiness! Jangan tahu nak mengata dan bercerita hal orang. Terima kasih…. untuk semua yang bercerita tentang saya beli enam troli,” katanya.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Shares