Pelakon jelita Lisa Surihani melakukan cabaran #dudukrumahchallenge sempena Perintah Kawalan Pergerakan sejak 18 Mac lalu dengan meluangkan masa bagi membaca kitab suci al-Quran.

Menurut pelakon berusia 34 tahun itu, dia sedar bacaannya masih belum sempurna selain mendapat galakan daripada rakan-rakan untuk kekal istiqamah.

“Kerana bacaanku tak sempurna. But my dear sisters (the khadijahs) and friends keep encouraging. Dia galakkan. “Daripada tk buat langsung, Lisa?” Moga istiqomah,” tulisnya di Instagram.

Ibu kepada dua cahaya mata itu juga memohon doa supaya Allah merahmati umat Islam dengan al-Quran yang merupakan mukjizat teragung sebagai pemimpin, cahaya, petunjuk dan rahmat.

“Ya Allah, ingatlah kami pada apa yang terlupa, ajarkanlah apa yang tidak diketahui. Kurniakanlah kami dapat membacanya siang dan malam. Jadikan ia perisai kami, wahai Tuhan semesta alam,” doanya.

Posting berkenaan dihujani kata-kata positif daripada rakan selebriti dan pengikutnya yang mendoakan agar Lisa kekal istiqamah serta terus bersemangat untuk membaca al-Quran.

Waktu terindah untuk dekatkan diri pada Allah

Kita sama2 usahakan

Alhamdulillah! Kuatkan semangat

Moga kita semua istiqamah

Sumber : Lisa Surihani

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."