Connect with us

#celeb

Mengejutkan, Isteri Shuib Sepahtu, Siti Sarah Kecewa ‘Sound’ Pekerja-pekerja JNT Yang Mog0k Campak Barang

Isu sekumpulan pekerja dipercayai daripada syarikat kurier terkenal, J&T Express yang melancarkan m0gok masih menjadi topik ‘hangat’.

Video berkenaan mengundang kemar4han ramai apabila beberapa pekerja dilihat mencampakkan barang-barang milik pelanggan di gudang syarikat penghantaran terbabit.

Antara yang turut kecewa dengan tindakan berkenaan adalah penyanyi dan usahawan Siti Sarah Raisuddin.

Kekecewaan itu diluah Sarah menerusi posting terbaru di Instagramnya malam semalam.

“Allah… Mana pergi sifat amanah dan tanggungjawab ketika menjalankan kerja.

“Sarah yang tengok ni pun sedih sangat barang-barang dibeli hasil titik peluh dicampak dan dibaling.

“Kalau ada masalah sekalipun janganlah sampai kita merosakkan barang yang bukan kepunyaan dan hak kita.

“Tapi, mesti ada sebab kenapa mereka bertindak demikian. Apa yang Sarah baca tadi, katanya ada problem sikit dari segi komisyen? wallahualam tak tahu apa cerita sebenarnya,” katanya.

Tambah Sarah, sekiranya ada masalah, perbincangan harus dibuat antara majikan dan pekerja.

“Kesian pembeli yang menanti penuh sabar nak dapat parcel dekat rumah.

Mengejutkan, Isteri Shuib Sepahtu, Siti Sarah Kecewa ‘Sound’ Pekerja-pekerja JNT Yang Mog0k Campak Barang

“Sarah harap pihak majikan segera ambil tahu isu ini dan sentiasa mengambil maklum masalah dan keluhan pekerja.

“Sarah doakan yg terbaik buat semua. Harapnya barang yang dicampak itu bukan barang @lovetahq.

“Kesian customer Sarah yang tunggu dengan penuh sabar tu,” katanya.

Untuk rekod, syarikat kurier, J&T Express (J&T) telah pun memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia dan tampil memberi penjelasan mengenai video mog0k kakitangan yang tular hari ini.

Menerusi surat terbuka J&T di laman sosial Facebook (FB) mereka, syarikat tersebut turut menjelaskan mengenai penangguhan, pemotongan gaji serta kecvrian bungkusan kendalian mereka.

Kredit:GEMPAK

Trending