Connect with us

#viral

“Mula-mula I bagi duit..Tapi bila tengok dia kira duit..mata I basah..” – Reaksi Kanak2 Dapat KFC Buat Ramai Menangis

Tak susah untuk kita menggembirakan hati orang lain. Hal ini kerana bukan semua insan di dunia dilahirkan dalam keadaan bertuah dan hidup senang-lenang.

Menerusi satu perkongsian video di Facebook, seorang lelaki dikenali sebagai Samuel Lee Wui Phung telah memuat naik satu rakaman memaparkan seorang wanita yang memberi makanan kepada dua orang kanak-kanak.

Seronok dapat makanan

Menurut Samuel, teman wanitanya telah membungkus makanan dari restoran makanan segera di Sabah dan memberikan kepada kanak-kanak tersebut yang kelihatan lapar ketika duduk di tepi restoran berkenaan.

Lebih mencuri perhatian apabila reaksi mereka selepas mendapat makanan itu sangat menyentuh hati kerana masing-masing tersenyum gembira.

The moment when u see this true reaction from the less fortunate kids. I’m speechless….. God bless 🙏🏼 Covid virus pls go away ! The people are suffering 🥺

Posted by Samuel Lee Wui Phung on Sunday, November 1, 2020

Nampak kanak2 tu kira duit depan KFC

Tambah lelaki itu lagi, dia tergerak hati untuk membelikan makanan kepada mereka selepas melihat kanak-kanak tersebut mengira duit yang dikeluarkan daripada poket masing-masing.

Kagum dengan kebaikan bro Sam

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen pada posting itu dengan memuji tindakan murni Samuel.

Mereka juga mengucapkan terima kasih dan berasa sebak melihat reaksi kanak-kanak tersebut selepas menerima makanan daripada teman wanita lelaki berkenaan.

Terima kasih bro. Salute!

Semoga Tuhan memberkati tuan

Sumber: Samuel Lee Wui Phung

Continue Reading

Trending