Connect with us

#pop

P0smen Lastlk Anjlng Dalam Video Tul4r Kini Digantvng Kerja Sementara Slasatan Dalaman Dibuat

Baru-baru ini, Persatuan H4iwan Malaysia telah memuat naik video ke

mereka menunjukkan rakaman CCTV seorang p0smen bertlndak melastlk muka anjlng peliharaan di rumah.

Di dalam video tersebut, dapat dilihat ketika lelaki itu datang di depan rumah, dia telah cuba menakvt-nakvtkan anjlng yang sedang menyalak tersebut dengan motornya sebelum keluarkan getah dan melastlk muka anjlng melalui pagar rumah yang bertutvp.

Ekoran dari tindakannya ini, anjlng tersebut dikatakan telah mengal4mi keced3raan pada sebelah matanya. Macam korang boleh tengok, lepas kena lastlk, menggelvpur jugalah anjlng tu lari.

Sumber: Facebook

Kadang kala kasihan nasib anjlng. Diluar dikatakan mengganggu dan menakvtkan pengguna jalan raya. Dalam pagar pula malah dilastlk.

Bertahun kerja takkan tidak biasa dengan psikol0gi anjlng dan tak ada training bagaimana menguruskan em0si ketika ada anc4man halwan jalanan yang gar4ng?

Perkara ini tak akan ada kesudahan melainkan barisan penghantar ini mendapat pendidikan em0si berdepan dan men4ngani anc4man halwan seperti anjlng ini.

Kata orang tua-tua. Kalau dah b3nci tu yang tak elok sahaja akan dipandang selamanya. Kalau suka walau ada rislk0 tetap cari jalan keluar dan penyelesaian.

Bila minda masyarakat begini mahu diubah? Anjlng jangan diprov0k!

Sumber: Facebook

Bercakap dengan WORLD OF BUZZ, Pos Malaysia mengesahkan yang pihaknya telah pun mengenal pasti posmen yang terlibat dan sudah pun menggantvngnya dari tugas sementara si4satan dalaman dilakukan.

Kami telah pun mengenal pasti p0smen di dalam video tersebut dan dia telah pun digantvng tugas serta merta sementara menunggu keputusan si4satan.

Pos Malaysia tak bert0lak ansur dengan salah laku dari mana-mana pekerja kami dan tak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan termasuk men4matkan perkhidmatan mereka.”

Sumber:LM

Trending