“Kalau UEL tak nak balik Malaysia kami risau dan nak amik tahu..kalau kau ni..xpayah la balik..menambah MASALAH rakyat Malaysia je nak fikir.” – netizen

Penyanyi rap sensasi, Caprice meluahkan rasa kesal apabila pihak P0lis Diraja Malaysia (PDRM) meminta pertolongan Polis Antarabangsa (Interpol) untuk mengesan dan berhubung dengannya. Ujarnya, tindakan PDRM tersebut telah menampakkan dirinya seperti seorang penjenayah dan dikhuatiri akan menganggu misinya di Mesir ketika ini. “Perjalanan saya di sini berjalan lancar tetapi selepas …

Read More »

“Apesal ea nk nyala lilin? hari jadi mak kau sambut ramai2 kt luar ke cam mane?” – netizen curiga

Seorang peserta acara nyalaan lilin di Dataran Merdeka pada malam Khamis lalu membuat laporan polis berhubung kecederaan fizikal yang dialami apabila lima anggota polis mengangkat dan menyeretnya ketika ditahan. Anggota jawatankuasa pusat Parti Sosialis Malaysia (PSM), Chong Yee Shan berkata, polis Kuala Lumpur menafikan peserta terbabit ditahan namun dia mendakwa …

Read More »

“Jadi PM bukan pilihan rakyat – buat meluat je” – netizen menyampah

Satu kempen dalam talian menolak pelantikan Naib Presiden Umno Ismail Sabri Yaakob sebagai perdana menteri ke-9 mendapat lebih 200,000 tandatangan warganet sejak dilancarkan. Petisyen itu menulis bahawa rakyat tidak mahukan Ismail dilantik sebagai perdana menteri kerana ketika menganggotai kerajaan Perikatan Nasional (PN), beliau dikatakan cuai dan gagal menangani wabak Covid-19. …

Read More »

“ᴍɪɴᴜᴍɴʏᴀ ᴀᴘᴀ sᴀʏᴀɴɢ?”- ʀᴇsᴛᴏʀᴀɴ ᴅɪ ɪɴᴅᴏɴᴇsɪᴀ ɪɴɪ ᴛᴜʟᴀʀ sᴇʙᴀʙ ᴘᴀɴɢɢɪʟ ᴘᴇʟᴀɴɢɢᴀɴ sᴀʏᴀɴɢ

Selain makanan yang sedap, layanan baik dan mesra juga antara faktor penting dalam pemilihan sesebuah restoran. Kalau staf kedai makan tu tak friendly dan muka macam nak makan orang, memang confirm la kita tak akan repeat dine in kat situ kan. Kali ini, ada berita baik untuk anda yang sedang single sebab sebuah …

Read More »