Ini kalau beratur kat masjid macam ni ..confirm sorg kene kompaun 2 ribu..haritu juga buat roadblock tentera polis semua turun ..

Kehadiran orang ramai di Rumah Prihatin@Grand Seasons di Jalan Pahang, hari ini berpunca dari salah faham dan berita kononnya Pusat Pemberian Vaksin (PPV) berkenaan menyediakan perkhidmatan daftar terus (walk-in) untuk bukan warganegara. Pengurusan Rumah Prihatin@Grand Seasons dalam kenyataan berkata, pengambilan vaksin secara daftar terus untuk warga asing adalah di PPV Bukit Jalil. “Akibat salah …

Read More »

“TIPU!. Kat depan jual buah. Tp kat belakang mesti bukak gerai roti canai!. Kan?. Pandai dia berlakon!” – netizen terkenang

PELAKSANAAN kawalan pergerakan melibatkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan Perintah Kawalan Diperketatkan (PKPD) sejak tahun lalu, menyebabkan ramai pihak terpaksa duduk di rumah atau mengubah perancangan. Dalam industri seni sendiri, kebanyakan penggiat seni terpaksa melakukan kerja di luar bidang dan tidak kurang juga yang masih terkais-kais mencari punca pendapatan lantaran …

Read More »

Tersedu-sedu suami menangis ditenangkan anak sulung. Kematian isteri persis allahyarham Siti Sarah😭

Sesiapa saja ketika berhadapan berita kematian, lebih-lebih lagi melibatkan insan tersayang dalam kalangan ahli keluarga terdekat, nescaya tidak dapat menahan perasaan sebak dan pilu. Semenjak lebih setahun lalu, ramai kehilangan ahli keluarga dan sahabat handai akibat badai pandemik ᴄᴏᴠɪᴅ-19 yang melanda dunia serta negara. Setiap hari kita mendengarkan khabar duka …

Read More »

“TQ jururawat yg Beri pesanan pd shuib..mesti ramai nak kenal pd nurse tu..TQ shuib sebab Beri pesanan kepentingan vaksin..pleaselah pd semua diluar Sana..amb vaksin..patuh SOP..Covid itu benar seperti benarnya kematian itu..” – netizen prihatin

KETIKA keluarga Siti Sarah masih berduka atas pemergiannya, abang kepada penyanyi itu iaitu Ahmad Firdous Raisuddin pula dikhabarkan sedang bertarung melawan ᴄᴏᴠɪᴅ-19 di Hospital Serdang, Selangor. Perkara itu dimaklumkan Shuib selepas selesai majlis tahlil buat Allahyarham isterinya pada Selasa malam. Shuib berkata, tahap oksigen abang iparnya semakin menurun namun masih dalam …

Read More »