“Nk merentas negeri daerah balik kg Kemain byk hadis keluar.. Yg pi keluar negara main olimpik Tgh2 ᴄᴏᴠɪᴅ ni wat mende.. Hadis mana pulek..” – netizen berang

Pada 20 Julai lalu, tiga hari sebelum pembukaan temasya Olimpik Tokyo 2020, satu kes jangkitan varian Lambda telah dilaporkan di lapangan terbang di Jepun, namun dirahsiakan daripada pengetahuan umum. Ia diklasifikasikan sebagai varian mempunyai kepentingan (VOI), walaupun maklumat tentangnya masih baharu dan dikatakan lebih mudah menular serta mungkin menjejaskan keberkesanan …

Read More »

“Tutup la sempadan negara..haih..dah la olympic kat jepun..atlet2 yg blk pon better dikuarantin dlu sblm pulang ke rumah..xkira la swab positif atau negatif..” – netizen risau

Sejak mulai wabak ᴄᴏᴠɪᴅ-19 menyerang dunia pada akhir tahun 2019, wabak ini seolah tidak menemui jalan putus sehingga kini. Kemunculan wabak ini telah membuatkan lebih 200 juta individu disahkan positif manakala 4.29 juta kematian telah direkodkan. Terbaharu, selepas kehadiran varian Delta dan Delta Plus, dilaporkan sebuah lagi varian baharu dikenali sebagai …

Read More »

Siti Sarah sedekah senyap-senyap, bantu bekas wartawan ‘sesak’ hiIang kerja – “Dia masukkan ribuan ringgit..minta pengurus rahsiakan”

PEMERGIAN Siti Sarah Raisuddin membuka 1,001 kisah mengenai kebaikan Allahyarham yang selama ini mungkin tidak diketahui ramai. Siti Sarah sebenarnya suka bersedekah dan membantu mereka yang memerlukan. Ini terbukti selepas Allahyarham menghembuskan nafas terakhirnya pada Isnin, satu persatu kebaikan beliau dikongsi ramai. Malah, amalan baik dilakukannya itu umpama tangan kanan …

Read More »

Shuib cerita dalam live tadi satu family dia kena covid dari maid. Satu family tak keluar rumah pun. Ceritanya hanya berpunca bila maid dia pergi buang sampah, terjumpa kawan, then salam. Kawan tu ada covid. Maid dia pun meninggal. Hm sedihnya. Covid is real guys

Pemergian Allahyarham Siti Sarah pastinya meruntun hati sang suami, Shuib yang ikhlas mencintainya. Apatah lagi apabila melihat wajah anak-anak mereka yang penuh pengharapan, menanti pulangnya ibu mereka ke rumah bersama adik kecil bernama Ayash Affan. Kongsi Shuib, biarpun cuba mengelak pada awalnya, Shuib akhirnya mengumpul kekuatan bagi menceritakan hal sebenar …

Read More »

Air mata Sarah mengalir ketika nazak

KUALA LUMPUR: Pelawak popular, Shuib Sepahtu, 37, sempat membuat panggilan video buat terakhir ketika arwah isterinya, Allahyarham Siti Sarah Raissuddin, 36, sedang nazak di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia, UKM (HCTM), semalam. Shuib berkata, dia dan tiga cahaya mata, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita …

Read More »