“ABANG, TOLONG JANGAN BUAT MACAM NI, NANTI ORANG NAMPAK MALU LA,”.

Sy Dan suami Kenal dr zaman persekolahan lg. kami bercinta hampir 8 tahun. Kemudian kami bernikah.Siapa yg x bahagiakan jika jodoh kekal hingga ke jinjang pelamin. Dikurniakan rezeki awal,sy bunting pelamin..makin bertambahlah seri bahagia kami. Pd usia kandungan 5bln, Allah turunkan dugaan. Sy menghidapi appendicitis dan perlu jalani pembedahan.suami menemani sy selepas pembedahan. Semasa cuti … Read more“ABANG, TOLONG JANGAN BUAT MACAM NI, NANTI ORANG NAMPAK MALU LA,”.

8 Benda Rare Orang Jadikan Hantaran Kahwin. Nombor 7 Tu Tak Pernah Terfikir Langsung!

Bila dah kumpul duit tak kisahlah menabung atau main kutu sejak mula kerja dulu, apa perkara pertama yang korang idam-idamkan? Semestinya, kahwin! Siapa taknak kahwin kan? Tengok member shopping, jalan-jalan dan bercuti laki bini, tak jeles keee? Bila nak kahwin, macam-macamlah kena prepare termasuk barang hantaran dari kedua-dua belah pihak yang nak dibawa masa akad … Read more8 Benda Rare Orang Jadikan Hantaran Kahwin. Nombor 7 Tu Tak Pernah Terfikir Langsung!

“2 tahun kami bersabar dengan dia..” – Bapa Usop Mentor

“DUA tahun kami makan hati dengan dia,” itulah kata bapa kepada Usop mendedahkan perangai sebenar anak lelakinya itu sewaktu usia kecilnya. Noor atau nama sebenarnya Muhamad Noor, 46, berkata dia dan isteri diberi dugaan apabila Usop yang dilahirkan tidak berhenti menangis. Peristiwa itu berlanjutan selama dua tahun sehingga mereka habis melakukan ikhtiar untuk menghentikan masalah itu. … Read more“2 tahun kami bersabar dengan dia..” – Bapa Usop Mentor

Pegawai JPJ menerima pujian ramai setelah dirakam berbahasa isyarat dengan wanita pekak dan bisu yang ingin membuat report.

Seorang Pegawai di Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) mendapat pujian ramai kerana perkhidmatan dan komitmennya selepas sebuah video yang menunjukkan beliau membantu wanita pekak dan bisu menjadi tular di internet. Nurul Fatihah Shamsudin Shah yang bertugas sebagai pegawai di JPJ cawangan Kuala Lumpur, dirakam sedang membantu pegawai lain sebagai penterjemah ketika jabatan itu menerima aduan dari … Read morePegawai JPJ menerima pujian ramai setelah dirakam berbahasa isyarat dengan wanita pekak dan bisu yang ingin membuat report.

Tangan Misteri Berkuku Panjang Tarik Budak Sedang Mandi Kolam Renang

Pengguna Facebook di Indonesia gempar melihat sebuah video tangan misteri cuba menarik seorang kanak-kanak yang sedang belajar berenang di sebuah kolam renang awam. Menurut sumber, seorang bapa sedang mengajar anaknya berenang sambil dirakam oleh ibunya dari atas kolam, secara tiba-tiba muncul tangan misteri berkuku panjang memegang peha anak mereka dari dalam kolam itu. “tiada sesiapa … Read moreTangan Misteri Berkuku Panjang Tarik Budak Sedang Mandi Kolam Renang

Cara Memohon Amanah Dana Anak Malaysia 2050

Amanah Dana Anak Malaysia 2050 atau ADAM50 telah diperkenalkan pada pembentangan Bajet 2018 baru-baru ini. Berikut dikongsikan panduan cara memohon skim ADAM50 bagi setiap bayi yang lahir bermula 1 Januari 2018 sehingga 31 Disember 2022. Mengikut satu laporan media, sebanyak RM100 juta setahun dijangka dibelanjakan bagi pembiayaan skim tersebut. CARA MEMOHON AMANAH DANA ANAK MALAYSIA 2050 Permohonan … Read moreCara Memohon Amanah Dana Anak Malaysia 2050