Pelakon Trkenal tarik diri, syamsul Rugl? Tk Sangka Individu ini petlk kena ‘Kifarah’

Baru-baru ini, pelakon hebat Hairul Azreen dilaporkan terpaksa berundur daripada meneruskan penggambaran filem The Original Gangster (The OG) arahan Syamsul Yusof disebabkan kecederaan urat lutut di bahagian kiri (ACL).

Namun begitu, ada pula segelintir netizen mengaitkan insiden dialami Hairul seolah-olah petanda ‘kifarah‘ atau balasan terhadap Syamsul yang berkahwin dua sehingga isterinya, Puteri Sarah Liyana mengambil keputusan untuk bercerai.

Meninjau laporan berita mengenai Hairul di Facebook Astro Awani, beberapa individu mengatakan ia adalah ‘peringatan’ Allah SWT untuk pengarah berusia 39 tahun itu selepas melalui pelbagai kejayaan dalam industri filem. Musibah mula datang?

Walau bagaimanapun, terdapat juga individu memilih untuk bersikap positif dengan menganggap ia adalah dugaan diberikan Allah SWT selain berharap Syamsul dapat bermuhasabah diri atas apa yang berlaku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HAIRUL AZREEN IDRIS (@hairulazreen)

‘Dugaan bagi dia’. Muhasabah diri.. moga dipermudahkan. Terdahulu, Hairul memohon maaf kepada semua pasukan produksi filem The OG atas keputusan dilakukan sekali gus memerlukan masa yang lama untuk pulih seperti biasa.

Terkesan dengan proses penghasilan filem berkenaan, Syamsul mengakui semua yang berlaku adalah perancangan Allah SWT selain turut mendoakan agar pelakon berusia 35 tahun itu mendapatkan rehat secukupnya. Kita merancang, Allah menentukan.

Sumber: oh my media

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*