Nand Kishore Gurjar, pemimpin Parti BJP baru-baru ini mengeluarkan kenyataan dan ianya menimbulkan kontroversi dikalangan umat Islam seluruh dunia.

Beliau yang merupakan anti-Islam menyuruh umat Islam tidak “korbankan” haiwan sebaliknya “korbankan” anak-anak untuk meraikan perayaan Aidiladha.

Alasan beliau, daging ha1wan ibadah k0rban akan menyebarkan v1rus Cov1d-19.

“Mereka yang mahu berk0rban pada hari raya ini patut k0rbankan anak-anak mereka.”

“Saya tidak akan benarkan rakyat Loni untuk memakan daging dan minum alk0hol.” 

“Kita tidak akan benarkan orang meng0rbankan ha1wan yang tidak bersal4h kerana daging boleh menyebarkan k0ronavirus,” tegas beliau.

Beliau memberi peringatan terhadap umat Islam bahawa kandungan dalam ajaran Hindu, terdapat juga upacara korban haiwan, tetapi penganut-penganut agama itu mengantikan dengan buah kelapa pada zaman millenia ini.

“Awalnya, upacara peng0rbanan ha1wan juga ada terkandung dalam ajaran Sanatana Dharma. Namun, sekarang kelapa yang dik0rbankan. Saya meminta saudara-saudara Muslim untuk tidak meng0rbankan ha1wan lagi.”

“Kita akan hentikan mereka yang mahu amalkan ritual meng0rbankan ha1wan. Kita tidak akan benarkan ia berlaku di Loni,” tegas pemimpin kawasan Loni itu.

Mungkin pemimpin India ni patut baca apa yg pernah Bill Gates tulis dalam twitternya…

“Saya tidak ingin melihat rasa kebenc1an dilemp4rkan kepada umat Islam kerana ‘k0rban’ mereka.”

“Terdapat berjuta b1natang disembel1h setiap hari di restoran KFC, McDonald’s dan Burger King, yang semua itu untuk menyediakan makanan kepada orang2 kaya dan memberi peluang mereka membuat banyak wang!”

“Walhal, umat Islam menyembel1h b1natang k0rban untuk memberi makan orang2 miskin secara percuma. Adakah kita telah kehilangan akal?”

Pemimpin India minta umat Islam QURBAN anak sendiri, bukannya H4IWAN

“I don’t want to see any tweet hat1ng on Muslims for sl4ughtering an1mals, about 1 million an1mals k1lled each day by KFC, McDonald’s and Burger King etc. too feed the rich & make hella money out of it. During Eid Muslims sacr1fice them to feed the poor for Free & Y’all lose your mind.”

Jadi apa pendapat anda? Perlukah kita mengabaikan arahannya kerana tidak tahu hukum hakam agama Islam? Atau sebaliknya?

SUMBER: National Herald India via www.klselangor.com

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."