Kena Kec4m Sbb Marah ‘Pak Guard’ Yang Enggan Menjaga Anak Mereka. Ibu Tampil Cerita Hal Sbenar, Tepis Tohmahan Orang Ramai

Seorang pengawal keselamatan yang bertugas di sebuah kawasan perumahan did.akwa dimarahi dengan kata-kata k.esat oleh seorang lelaki kerana menolak dan enggan untuk menjaga anak mereka.

Sejak semalam, tersebar di laman sosial apabila satu tangkap layar sebuah notis yang dikeluarkan oleh satu pengurusan sebuah kondominium di ibu kota yang menyatakan terdapat seorang penyewa dikawasan mereka telah melakukan kejadian kacau ganggu ke atas pengawal keselamatan yang sedang bertugas.

Notis asal yang dimuat naik oleh Perbadanan Pengurusan Residensi Awani di Facebook mereka berserta tangkap layar kejadian yang diambil daripada CCTV di lobi aparment tersebut kemudiannya dikongsi portal MyNewsHub di Twitter sehingga menjadi perdebatan hangat di kalangan wargamya.

Kena Kec4m Marah Pngawal Keslamatan Sebab Tak JagaAnak. Ibu Tampil Jlaskan Cerlta Sbenar

Dipercayai lelaki terbabit b.erang kerana pengawal keselamatan di kawasan tersebut enggan menjaga anaknya yang ditinggalkan di pos pengawal keselamatan kerana melakukan rondaan di kawasan perumahan itu.

Melalui video yang dikongsi oleh Dobetter4Malaysia di laman sosial Facebook semalam, lelaki terbabit did.akwa bertindak demikian kerana disebabkan kecuaiannya sendiri yang meninggalkan anaknya di pos keselamatan.

Berdasarkan video di Facebook, lelaki tersebut mem.aki hamun dan bertindak meng.ugut untuk melaporkan kepada polis kerana pengawal keselamatan itu menegur sikap dan perbuatannya itu.

Susulan perkongsian video berkenaan, rata-rata pengguna media sosial merasa marah dengan t.indakan ibu bapa terbabti kerana tidak berfikir panjang dengan meninggalkan anak mereka di pos pengawal.

“Kepimpinan melalui teladan, anak bagaikan kain putih untuk ibu dan ayah mewarnai, bagi mereka terutamanya di usia yang masih muda, setiap tingkah laku ibu dan ayah itu adalah betul dan berlandaskan ajaran agama,” kata Lua Ping.

“Pengawal itu di bayar gaji untuk jaga kawasan bukan untuk jaga anak orang, anak dengan isteri pun dia tinggalkan sebab nak kerja, ini kau pula yang lebih-lebih nak suruh dia jaga” jelas Kamarul Ariffin.

“Pengawal itu jalankan tugas untuk menjaga keselamatan persekitaran bangunan dan penduduk bukan tugas menjaga anak awak, kita sebagai ibu bapa harus bertanggungjawab atas anak sendiri,” ujar Siti Aishah.

Kena Kec4m Marah Pngawal Keslamatan Sebab Tak JagaAnak. Ibu Tampil Jlaskan Cerlta Sbenar

Pihak pengurusan di kawasan tersebut dipercayai telah membuat laporan polis dan mengeluarkan satu poster yang menyatakan seorang penyewa telah mem.aki hamun pengawal keselamatan dan membuat ugutan serta cubaan melakukan kek.asaran secara fizikal pada pengawal berkenaan.

Ibu Tampil Jelaskan

Kena Kec4m Marah Pngawal Keslamatan Sebab Tak JagaAnak. Ibu Tampil Jlaskan Cerlta Sbenar

Kredit : Kosmo/Twittr/ http://www.onlinemalaya.com/

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Check Also

Dah Tahu Miskiin Beranaak Setiap Tahun Kenapa. Kata-kata Hiina Seorang Guru dan Kawan Sekelas Buatkan Beliau Buktikan Anak Petani Pun Serba Boleh

Bukan semua orang bertuah seperti kita. Tinggal di rumah yang selesa, ada ibu bapa yang …

Leave a Reply

Your email address will not be published.