Manusia di akhir zaman suka melaga2 kan sesama islam. Sabarlah menghadapinya. Semoga kita semua diberi hidayah.

“Dulu Sheila Rusly nak rekemen Janna Nick untuk anaknya tapi Janna Nick tak nak so pilih Elisya Sandha ni”

“Kepada perempuan diluar sana kalau mak atau mak angkat nak rekemen calon terima jela sebab itu jalan yang terbaik”

Berikut merupakan kapsyen yang dimuat naik di sebuah Facebook page yang telah membuatkan Sheila Rusly berang dan panas hati kerana tuduhan itu tidak benar dan berbaur fitnah.

Manusia di akhir zaman suka melaga2 kan sesama islam. Sabarlah menghadapinya. Semoga kita semua diberi hidayah.

Sheila, 50 tahun dan suaminya, Jinggo turut memuat naik kenyataan balas di akaun Instagram masing-masing dan bertegas untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap pemilik akaun Faceook berkenaan.

“Jangan sampai saya ambil tindakan undang-undang. Diam tidak bermakna kami kalah.

“Kepada mereka yang mencanang fitnah, sila tunjukkan bukti. Saya sanggup berdepan.”

 

Menurutnya ini adalah satu tindakan yang melampau lebih-lebih lagi melibatkan maruah keluarga. Kenyataan yang dimuat naik di Facebook page, Kaki Komen dikatakan seolah-olah melagakan hubungan yang sedia retak antara penerbit terkenal itu dengan Janna Nick.

Dalam pada itu, Jinggo mendedahkan perkara itu telah mengguris hati keluarga dan menantunya. Dia juga tidak teragak-agak untuk menyaman dan turut meminta bukti kukuh mengenai kenyataan yang dikeluarkan.

Malah Jinggo juga berasa tidak sabar mahu melihat wajah pengendali akaun Facebook berkenaan di mahkamah nanti.

 

Manusia di akhir zaman suka melaga2 kan sesama islam. Sabarlah menghadapinya. Semoga kita semua diberi hidayah.

Antara komen netizen:

“Lain kali jgn viral apa2 pun dlm medsos…apa pedah nya…bila orng komen suka melenting…sabar je la bila dpt.komen2 pds…bangga naw dgn saman…nama manusia pun ada buruk baik nya…tutup je medsos kamu ..tngok je gambaw anak beranak udah..itu trbaik…akhir zaman.. ” – Kaifa Kaifa

“Kenapa org ni cita kalau dah basi x payah la nk nak tambah dosa cari salah org dah covid2 jgn la tambah dosa lagi diorang tu dah kawin bnda yg baik kot dah jodoh diorg kot ” – Salma Salnas

“Amalan banyak sekali pun kalau tak ada akhlak yang baik, suka menyakiti hati orang, dibimbangi ke neraka lah tempatnya. Amalan yang banyak sepatutnya membuahkan akhlak yang baik dan seterusnya hubungan dengan manusia yang baik.
Lagi malang, bila amalan tak ada dan akhlak pula buruk. Sekadar pesanan untuk jari jari yang tak berakhlak di media social.
#dosadenganmanusiaperluselesaidenganmanusia ” – Mirz Memey

“Siapa diorg semua ni..Tak pernah Tgk pun artis ke ” – Danial Junior

“Seblm nie dak plk dok bnyi mcm² dh kwin bru mcm² cita..mslh manusia nie xleh tgk org lebih sikit.. ” – Shakirah Hashim

“gambo zaman bila tu . kecik ht elisya klo tgk tu . yg lps tu lps la . ” – HanNy Shahida

“Mnusia skrng bkn ad akai ska fitnah mlut mau kna pijak ja…ska kcau org… ” – Mohamad Faris Bin Sharif

Kaki Komen Mohon Maaf

Sementara itu, admin Kaki Komen telah memohon maaf secara terbuka di akaun media sosial mereka dan berjanji untuk tidak mengulangi perkara itu lagi.

Mereka juga memesan kepada rakan blogger lain supaya memastikan sumber yang benar sebelum menulis sesuatu di media sosial.

Manusia di akhir zaman suka melaga2 kan sesama islam. Sabarlah menghadapinya. Semoga kita semua diberi hidayah.

Terdahulu, anak kepada pasangan penerbit terkenal, Uzair, 25 tahun telah selamat bergelar suami kepada Elisya Sandha, 21 tahun pada Sabtu yang lalu dan dinikahkan di Pejabat Agama Islam Daerah Gombak.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! @JoHoDaily

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @JoHoDaily

Sumber: Instagram @sheilarusly_jspictures

Check Also

(VIDEO) Pecah Perut Penonton! Cat, Jihan, Danial Buat Parodi Vida-Iqbal

Kisah cinta antara Dato’ Seri Vida dan pasanganya, Iqbal menjadi tumpuan peminat industri hiburan tanah air. Perbualan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.