Terpisaah dgn org tersayang bukanlah satu perkara mudah apatah lagi sekiranya dlm jangka waktu yang lama.

Pastinya kerinduan menggunung dan membuat jiwa terasa mahu bertemu melepaskan rindu.

Lambai dari sempadan

Termasuklah pasangan suami isteri dikenali sebagai Muhamad Faiz dan Shafikah Sarip yang nekaad bertemu di sempadan Malaysia & Singapura walaupun dalam jarak jauh, beberapa hari lalu.

Terpisaah hampir 8 bulan akibat penularan wbak C0VID 19 yg melaanda seluruh dunia, pasangan tersebut hanya mampu melepaskan kerinduan dari seberang laut.

Ramai Sebak Lihat Rakamann Dri Keluarga Ini, Isteri Tampill Cerita Berapa Lama Terpisahh
Menerusi status yg dimuat naik dalam laman Facebook Faiz, dia membuat panggilan video dari Wooddlands Waterfront Park di Singapura.

Dia kemudiannya bertanya “mana awak?” dan dibalas oleh isterinya “saya kat sini, pakai baju hitam putih. Nampak tak?” sebelum melambaikan tangan kepada wanita itu.

Siap bawa teropong

Sementara itu, dalam video yang dimuat naik Shafikah pula menunjukkan 2 orang anaknya keriangan gembira melihat bapa mereka melambaikan tangan dri seberang laut.

🇸🇬201day🇲🇾We miss you abg 😢 Mohd Izwan SaripTq sygg Muhamad Faiz FS bawak abg Harini bawak anak2 da sil Liana Idris tgk abg pulak dari jauh cuma harini siap bawak teropong tgk abg dgn suami dari jauh..😢

Posted by Shafikah Sarip on Monday, October 5, 2020

 

Tidak mahu melepaaskan detik berharga tersebut, dia turut membawa teropong bgi melihat kehadiran suaminya itu dengan lebih jelas.

Ramai Sebak Lihat Rakamann Dri Keluarga Ini, Isteri Tampill Cerita Berapa Lama Terpisahh

Terdahulu, sempadan Malaysia & Singapura ditutup bagi mengekang penularan viirus berkenaan. Diharapkan semoga keluarga ini terus tabah dan dapat bersatu kembali tidak lama lagi setelah keadaan semakin pulih.

Komen Dari Orang Ramai

Bersyukurlah ketika yang tersayang masih ada di CC
Ramai Sebak Lihat Rakamann Dri Keluarga Ini, Isteri Tampill Cerita Berapa Lama Terpisahh
Membaca cerita ni, buat aku rasa bersyukur sbb dpt berPKP bersama keluarga disisi.. Kdg2 banyak nikmat yg kita pandang dan ambil mudah.

Sumber: Facebook Muhamad Faiz, Shafikah Sarip, OMM

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."