“Sedlh bila dia ckp, berlakon dari kecik tp satu anugerah pun xdpt”

Kumpulan Tobat pada awalnya di anggotai oleh Bell Ngasri, Ropie dan Shuk Sahar.

Namun Shuk kemudiannya menguundurkan diri atas sebab peribadi dan membuatkan kumpulan Tobat menjemput Ajak Shiro untuk menggantikan kekosongan yang ditinggalkan oleh Shuk itu.

“Sedlh bila dia ckp, berlakon dari kecik tp satu anugerah pun xdpt”

Bersiaran setiap hari jumaat, sebentar tadi telah berlangsungnya persembahan kumpulan- kumpulan yang bertanding pada minggu suku akhir.

Mengangkat tema keraian, setiap kumpulan telah mempersembahkan sketsa mengikut tema.

Bagi kumpulan Tobat, kumpulan yang terdiri daripada Ajak Shiro, Ropie dan juga Bell Ngasri itu telah memaparkan keadaan mereka bertiga sekiranya memenangi pertandingan Maharajalawak.

“Sedlh bila dia ckp, berlakon dari kecik tp satu anugerah pun xdpt”

Sementara setiap daripada mereka meluaah rasa gembira dan perancangan masing -masing setelah memenangi wang kemenangan, Ajak secara tiba- tiba berkata angan- angan kumpulan mereka menjadi juara kelihatan agak mustaahil memandangkan mereka mendapat markah agak rendah minggu lalu.

Ajak kemudiannya berkata beliau merasa agak maalu dan  berputus asa apabila mendapat markah rendah.

Persembahan kumpulan berkenaan kemudiannya menjentiik emosi para penonton apabila Bell meluahkan perasaan beliau terhadap reaksi Ajak itu.

Bell berkata beliau hanya ingin berangan walaupun sedar berkemungkinan besar  angan- angan tersebut tidak menjadi kenyataan.

Sepanjang pengalaman beliau menyertai pertandingan Maharajalawak sebelum ini menerusi kumpulan Tobat adalah pencapaian yang paling jauh pernah beliau capai apabila mampu bertaahan sehingga minggu suku akhir.

Mengikut rekod penyertaan beliau di pertandingan Maharajalawak sebelum ini, kebiasaannya beliau pasti akan terslngkir pada minggu awal.

Lebih menghaarukan apabila Bell yang juga merupakan seorang pelakon itu berkata sepanjang beliau berada di dalam industri selama ini, beliau tidak pernah menerima sebarang anugerah di atas bakat lakonan beliau itu.

Malahan walaupun beliau terlebih dahulu berada di dalam industri berbanding rakan- rakan lain dan mula berlakon sejak daripada kecil namun beliau tidak pernah menerima pengiktirafan di atas bakat dan sumbangan beliau dalam menjayakan watak yang berkesan selama ini.

Menjengaah keruangan komen, para penonton rata- ratanya merasa terkeesan dengan kata- kata Bell itu memandangkan ada benarnya bahawa selama beliau berlakon tidak pernah menerima sebarang anugerah.

Berikut dikongsikan komen-komen para netizen terhadap luahan Bell itu.

Sebagai rekod program lawak Maharajalawak Mega ini masih lagi mengekalkan hadiah wang tunai lumayan iaitu sebanyak RM500,000.00.

Program berkenaan bagaimanapun membuat kelainan kali ini apabila menjemput beberapa orang juri baru bagi memberikan komen dan penilaian buat para peserta pada tahun ini.

Mengejuutkan apabila barisan juri yang di tampilkan terdiri daripada para pelakon dan penyanyi iaitu Rosyam Noor, Uqasha Senrose, Noh Hujan dan Diana Daniella.

Sumber: ig zon lawak

Check Also

Terbaring Akibat Serangan J4ntung, Pian Cecupak Meninggal Dunia. Ini Lokasi Dia Ditemui. Al Fatihah

PELAWAK terkenal Pian Cecupak meninggal dunia dipercayai akibat serangan jantung kira-kira jam 8 malam Rabu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.