Sebelum ini pernah tular sebuah keluarga yang hidup daif dan tinggal didalam kawasan persekitaran yang penuh sampah dibantu oleh pend4kwah terkena Ebit Lew.

Bantu keluarga Pak Aq

Kisah keluarga Pak Aq yang tular kerana mencetuskan sedikit polemik antara Ustaz Ebit Lew dan sesetengah individu telah membuatkan pend4kwah itu mengambil inisiatif ‘berehat’ seketika dari melakukan kerja amal.

Menangis akhirnya sampai Alor Setar.. Dah tak boleh tahan hati ini. Berbelas anak-anak duduk dengan atok strok. Bau dan…

Gepostet von Ebit Lew am Montag, 20. April 2020

Berkat usaha Ebit Lew dan team serta dibantu oleh beberapa pihak lain, keluarga Pak Aq berjaya dibawa keluar dari rumah uzvr mereka dan ditempatkan di rumah baharu.

Setelah saya menangis. Air mata rasa bahagia sangat…Setelah berbelas tahun mereka hidup begini. Tinggal di tempat…

Gepostet von Ebit Lew am Montag, 20. April 2020

Sudah menlnggal dunia

Namun begitu, pagi tadi, pend4kwah muda tersebut telah memaklumkan di Facebooknya bahawa Pak Aq sudah menlnggal dunia. Menurut Ebit Lew, banyak hajat Pak Aq yang dikongsi kepadanya demi melihat keluarganya hidup lebih selesa.

Diakhir coretan tersebut, Ebit Lew memberitahu bahawa allahy4rham merupakan insan yang baik dan turut mendoakan agar r0hnya ditempatkan dalam kalangan orang beriman.

Sayu hati rasa. Innalillahi wa inna ilaihi rajiun. Baru dapat berita Pak Aq Kedah meninggal dunia pagi ini. Banyak…

Gepostet von Ebit Lew am Samstag, 30. Mai 2020

Sumber: Ebit Lew

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."