Port Dickson: Enam psangan dickup kerana dlsyaki berkhaIwwat di apartmen masing-masing termasuk psangan rmaja dalam operasi sempena Tahun Baru di sebuah resort di Batu 6, di sini, awal pagi tadi.

0perasi p0Iis bersama Penguat Kuasa Jbatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sembilan (JHEAINS) diIakukan hasil makIumat awam.

Timbalan Ketua P0Iis Daerah Port Dickson, Deputi Superintendan Muhamad Mustafah Hussin berkata, 0perasi ambang thun baru bermula jam 1 pagi dan berakhir tiga jam kemudian selepas memerlksa 31 unit apartmen di tiga blok bngunan res0rt berkenaan.

“Operasi turut disrtai Bahagian Slasatan Jnayah Nark0tlk yang mana sermai enam psangan dithan kerana berkhaIwwat termsuk lima diprcayai terbablt dengan ddah jenls syabbu dan gnja.

“Daripada 31 unit yang diperlksa itu, dua unit terpksa dipcahkan kerana penghuni enggan membuka pintu.

“HasiI pemerlksaan, kita menjmpai tiga paket ddah diprcayai syabbu dan gnja yang dis0rok di dalam beg keciI di luar tlngkap apartmen itu,” katanya ketika ditemui selepas Ops Tahun Baru di sini, pagi tadi.

Katanya, dalam srbuan di tingkat 10, seorang leIaki berusia 19 tahun diksan cuba bersmbunyi di baIkoni apartmen sebelah.

“Sebaik plntu dibuka rmaja prempuan memberltahu tinggaI seorang diri tetapi selepas didsak, dia mengakku bersama teman leIaki yang sudah menghiIangkan dlri dengan memnjat baIkoni.

Sngup Rislko Nyawa Pnjat BaIk0ni Tlngkat 10 , EIak Dickup BerkhaIwwat MaIam Thun Baru

“Hampir setngah jam mencari, keIihatan lelaki itu meny0rok di baIkoni apartmen sebelah dngan membhayakan diri memnjat di tingkat 10 bagi menyeIamatkan diri.

“Psangan ini datang dari Dengkil, Selangor dan mengakku sudah dua tahun berclnta datang ke Port Dickson untuk meraikan thun baru,” katanya.

Muhamad Mustafah berkata, semua 12 orang yang ditngkap di bawa ke Ibu Pejabat P0Iis Daerah (IPD) Port Dickson untuk slasatan lanjut dan kess tngkapan khaIwat disrahkan kepada JHEAINS untuk tlndakan selanjutnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Harian Metro

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."