Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah.

Bila baca di berita baru-baru ni pasal kisah seorang dai’e yang dituduh dengan tuduhan mero-gol, saya jadi terimbau kisah saya 5 tahun lepas. Alhamdulillah, tak adalah sampai ro-gol, tapi saya dipaksa melakukan perkara-perkara keji dalam kereta dia.

Sampai sekarang, saya masih trauma dan saya tak akan drive kereta kalau tak perlu. Nak dijadikan kisah, lelaki yang buat perkara tu adalah abang usrah yang dihormati oleh ramai orang. Boleh dikatakan, dari luaran, cara berpakaian dan bercakap memang sangat baik.

So, macam perempuan-perempuan lagi, kita rasa tempted dengan lelaki yang bagi feeling ala-ala kalau kita kahwin dengan dia, kita confirm masuk syurga. Saya crush juga lah dengan dia, bukan saya seorang lah, ramai juga lah perempuan lain pun.

Masa tu umur 21, tahun tiga dekat university, mungkin cara fikir pun tak berapa cerdik lagi. Nak dijadikan cerita, satu hari dalam pukul 8, kebetulan pulak hujan masa tu, abg usrah ni, dia ternampak saya dekat café, masa tu sorang-sorang.

Lepas tu dia dengan baiknya tanya, macam mana nak balik nanti hujan-hujan macam ni. And then, dia pun offer lah nak hantar balik rumah. Cakap je lah saya naive, tapi dalam kepala saya, saya tak terfikir langsung yang dia sanggup buat saya macam ni.

Dalam hati saya masa tu, subhanallah caring nya dia ni. Cair jugalah ada orang ambil berat. Tengok perempuan sorang-sorang, sudi melindungi. I might be foolish, but how would I know his intention?

Saya tak nak cerita detail lah apa yang berlaku next, I was scared and I didn’t react to it. Masa kejadian tu saya memang tak boleh fikir. Yang saya boleh ingat masa dia sentuh badan saya, say rasa sangat takut dan terkejut, saya tak scream langsung.

Physically saya lawan, tapi dia lelaki, memang dia lagi stronger lah jawabnya. Bila balik rumah, saya ingat feeling rasa macam di!rty sangat. Saya shower dalam bilik mandi memang lama.

After benda tu happened, baru saya faham kenapa dalam scene perempuan kena ro-gol, dorang mandi. Memang kita akan rasa di!rty sebab someone vio-lated our body dan buatkan kita rasa vul-nerable.

Dan 2 hari lepas kejadian tu, saya cerita lah dengan seorang housemate apa yang berlaku. Tapi tahu apa response saya dapat? ‘Sebenarnya selama ni kau tergila-gilakan dia kan, sebab tu kau tuduh dia macam tu?’.

Masa tu saya fikir, kalau housemate saya tak percaya, takkan lah orang lain akan percaya. So, cerita tu terkubur lah mcm tu. Apa yang buatkan saya rasa menye-sal, lebih kurang setahun kemudian (masa tu saya dah habis study), saya dengar dari seorang kakak usrah yang abang usrah yang berkenaan dituduh buat benda tak seno-noh dekat student lain dalam kereta.

Kakak usrah tu pun pung pang pung pang cakap fit-nah apa semua, biasalah orang ramai peminat, akhir zaman perempuan sanggup buat apa sahaja. Student tu re-port dia ke p0lice tapi drop charge. Bila saya baca kisah dai’e tu, saya jadi terfikir how easy someone can do that, having secret life and get away with it dan sesetengah lelaki anggap itu perkara biasa.

Saya rasa abang usrah tu pun sama lah, mungkin mang-sa dia pun ramai tapi hairannya tak tertang-kap. Abang usrah tu relax je kahwin, sedangkan kita yang perempuan ni nak kenal lelaki pun jadi ta-kut. Agaknya membujang lah sampai tua saya ni.

Satu je saya nak cakap, to vio-late someone s3-xually equate to vi0-late them em-otionally to their deepest core. It is unfor-givable siin. Kleenex (Bukan nama sebenar)

Komen warganet

Shikin Ilyas: ramai yg tanya kenapa mang-sa da’i tak nak lap0r awal2… kenapa bila sorang lap0r baru ramai tampil buat aduan. jawapannya ada dlm confession ni..

1. malu
2. orang tak percaya
3. last2 mang-sa juga yg sa-lah.

kenapa ikut lelaki balik rumah, kenapa naik kereta sama n so on. Lelaki tetap tak sa-lah kerana dia ada naf-su. Perempuan juga yg sa-lah sebab bagi lelaki yg lemah ni peluang.

Sharifah hanis: Tak dinafikan pun.. Kdg2 ada yg kita biasa kenal, watak mrk ibarat cerita semua jln tuju syurga, tp hukum hakam un-dang2 keluarga kelaut, tak amanah, cakap lu-cah double meaning smua ada. Bila kehendak hati tak dapat, ftnah pulak dijaja. Smpai mampu mengajak org lakukan si-hir lumpuh. Ni lah dia, beberapa watak akhir zaman..

Hidayah: Mak sy pernah pesan…. walaupun bapa sndr pon jgn fikir selamat…sentiasa berwaspada…lelaki beriman lg kuat diuji imannya… kita sebagai perempuan berhati2 lah jgn mudah percaya naik kereta berdua2 dgn lelaki lagi la ba-haya… sentiasa bawak pepper spray..semoga Allah lindungi kita semua wanita di dunia

Aein: This is it… Org mcm ni mmg wujud.. Dari segi luaran nampak mcm ahli Syurga.. Tapi hakikatnya buat benda terku-tuk.. Before this ada someone ni cerita psl senior kitorang yg boleh ta-han nampak alim la org kata.. Tapi rupanya belakang2 dia dah ro-sakkan this girl.. Thats why aq xterkejut bila ke-s dai ni muncul.. Sbb aq tau penunggang agama ni mmg wujud..

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."