Y0utuber yang mempunyai gaya masakan yang hebat, Sugv P4vithra, akan membuat kemunculan semula di saluran mereka, pada petang ini. Suami, M Svgu, 29, menyatakan dia mungkin akan memuat naik video baru di Y0utube jika perbincangan dengan segel1ntir pihak mencapai kata akhir.

Sugv juga meng4kui telah mem4dam sejumlah 98 video di salurannya atas sebab h4l perib4di. Video pertama di saluran itu telah dimuat naik sejak Januari lalu.

“Saya sendiri yang pad4m semua video itu selepas apa yang terjadi (didkwa di mhkamah),” katanya ketika dihubungi di Bernama di sini, hari ini.

Tanggal 24 Julai, Svgu didkwa memiliki senj4ta merbah4ya dan menyeb4bkan keceder4an terhad4p isterinya pada Selasa lalu namun dia meng4ku tidak bers4lah di Mahkmah S3ksyen. P4vithra dengan terbuka hatinya mem4afkan kel4kuan suaminya.

Ketika di Mahkmah, P4vithra memaklumkan bahawa mereka, pasangan suami isteri tidak mahu menerima apa-apa pengikt1rafan ataupun anugerah ik0n, tetapi hanya mahu f0kus pada penghasilan vide0 memasak di Y0utube seperti hari-hari sebelum.

Berkaitan dengan itu, Svgu yang dahulunya merupakan bekas pekerja sebuah syarikat perladangan swasta bertempatkan di Sungai Siput, melu4hkan bahawa mereka berdua hil4ng pvnca pendapatan daripada apl1kasi itu ekoran semua vide0 telah dip4dam.

“Tapi tidak mengapa, kerana saya ada t4ngan, k4ki cukup boleh cari kerja. Sebelum (menjadi Y0uTuber) ini pun pvnca pend4patan dengan bekerja,” ujarnya sambil mengucapkan terima kasih kepada pengikut s4luran itu yang kini mencecah seramai 787,000 orang.

Terdahulu, menurut laporan media, pihak P0lis men4han Svgu yang berada dalam ke4daan m4buk, telah membawa senj4ta yang berbentvk s4bit, bertind4k mencari adik iparnya di luar w4d bers4lin H0spital R4ja Perm4isuri B4inun pada Selasa petang atas mas4lah kelu4rga yang menimp4.

Hal itu berpvnca dari perselis1han fah4m antara Sugv dan isterinya berken4an m4jlis yang diadakan sehari sebelum itu. Pihak Bernama merupakan pihak media pertama yang menerb1tkan kis4h pas4ngan suami isteri itu pada t4nggal 8 Mei lalu, sewaktu mempunyai jumlah seramai 420,000 pel4nggan.

Empat hari selepas itu, Perdana Menteri Malaysia Tan Sri Muhyiddin Yassin memberi hadiah berbentuk tripod dan beberapa hadiah lain kepada Sugv dan P4vithra.

Sumber: BERNAMA

By The Klasik

"Tersilang akar ada tunasnya, Melingkar sabut kenal umbinya.."