Connect with us

#vvip

Suri Jasmine sudah tiada, hilang sudah deritaa mu syg!

S4yu coretan seorang ibu apabila cahaya mata kesayangannya dijemput ke syurga Allah setelah hampir 4 bulan mend3rita ak1bat masalah j4ntung.

Azma Bidin menerusi laman sosial Facebooknya mengesahkan anak perempuannya mengidap mas4lah j4ntung pada Jun lalu sewaktu berusia 7 bulan. Sejak daripada itu, anaknya sering ke H0spital Kuala Terengganu untuk menerima r4watan.

Hospital ibarat rumah kedua bagi bayi itu, pedih hati Mama dan Papa melihat Suri menghadap dug4an sedemikian.

Walau bagaimanapun, pasangan suami isteri ini redha dan kekal tab4h dengan dug4an yang amat berat itu malah tidak berasa jemu berikht1ar untuk menyembuhkan peny4kit yang dihidap Suri.

Semalam, kesihatan Suri Jasmine semakin lemah. Pihak h0spital dan d0ktor memaklumkan kepada keluarga Suri untuk bersedia atas segala kebarangkalian. Apakan daya, perkara dijangkakan itu berlaku apabila Suri menghembuskan n4fas terakhir pada 5:35 pagi tadi.

“Ya Allah Suri sudah tiada Suri pergi buat selamanya tinggalkan mama pada berakhirlah sudah d3rita yang Suri t4nggung.

Seb4k warkah dan lu4han s3dih mama arw4h adik Suri selepas permergiannya awal pagi tadi.

“Sangat-sangat putih, sangat-sangat wangi anak syurga Suri Jasmine. Urusan juga dipermudahkan, sangat cepat. Wajah adik sama seperti wajah tidur semasa hayat adik,

“Tak pernah kami bayangkan yang kami akan lalui secepat ini. Hanya allah saja yang tahu betapa rapuh ny remuk nya. Saat-saat akhir melepaskan puteri kesayangan kami Nur Suri Jasmine. Nur Suri Jasmine terlalu lama menangung derita, sakit,

“Sekarang dia tak perlu tanggung lagi sengs4ra didunia. Lebih bahagia bersama Ya Rabb. Hanya itu yang kami pegang dan semat dalam hati kami.

Adik maafkan kami jika kami tak jaga adik sebaik mungkin, maafkan kami sepanjang hayat adik ada kurang layanan dan penjagaan dari mama dan papa.

“Mama halalkan semuanya sejak adik hadir dalam perut mama sehingga saat n4fas terakhir adik. Tak dapat kita sambut hari lahir mama minggu depan dan hari lahir adik pada bulan depan. Kita merancang Allah yang menentukan.

“Berlari-lari lah adik di taman Syurga bersama penjaga adik. Adik tetap tersemat didalam hati kami selamanya. Puteri kesayangan kami dunia dan akhirat Nur Suri Jasmine dalam kenangan 16/10/2019-15/9/2020.“

Semoga Azma Bidin dan suami redha dan kekal kuat dengan dug4an ini. Setiap perjalanan akan ada hikmah disebaliknya, in Shaa Allah. Al-Fatihah.

Credit fb Azma Bidin Jrm.

Trending