Connect with us

#news

Tak Tahan Dengan Kerenah Tentera Bawang, Ust Abu Syafiq Tukar |dentiti

Walaupun dikcam bertali arus oleh ntizen, Ust Abu Syafiq nampaknya masih tetap dengan pendiriannya. Saling nasihat-menasihati katanya.

“Saya akan terus menegur”

“Bila anda ditegur atau dinasihati, sila ambil iktibar dan kena terima dengan hati yang terbuka” katanya lagi.

Seolah-olah tidak memberi kesan akibat diasak bertubi-tubi, Ust Abu Syafiq terus memuat naik beberapa status lagi yang mnyindir ntizen.

“Ntizen tewas 1-0 dengan saya”, kata Ust Abu Syafiq.

“Ntizen perlu belajar memahami statement dengan jelas. Saya katakan jika sesuatu gambar atau video itu disebarkan sehingga menimbulkan rasa maIu dan alb, ia adalah hararm”

Menurutnya, ntizen tidak memahami apa kenyataan yang disampaikannya dan mengganggap beliau telah menewaskan ntizen dengan skor 1 berbalas 0.

Dengan gaya bersahaja tanpa sedikit pun riak tertekan, beliau kelihatan sentiasa tersenyum dan memaafkan ntizen dengan hati yang terbuka.

Ust ni sebenarnya nak berhibur je dgn netizen

Gepostet von ApeAjer am Mittwoch, 22. April 2020

Katanya lagi ntizen di Malaysia telah menjalankan tugas dengan baik sekali dan beliau hampir tidak percaya apabila jutaan mesej dihantar mereka hanya semata-mata mahu meng’camnya.

“Ya Allah…ntizen tidak berhenti diruang komen fB saya sahaja. Mereka hantar WhatsApp. Banyak betul. Dekat berjuta rasanya. Ada yg sempat saya reply ada yg sy bg senyuman sahaja”

Dalam pada itu satu posting terbaru yang dimuat naik Ust Abu Syafiq menambah lagi bara dihati netizen.

“Ada yang paksa saya deactivate akaun pesbuk saya. Baiklah..InsyaAllah. nanti saya buat. Ada lagi tak permintaan yang lain.. IG ke.. email xnak? 2-0”

Umpama mengatakan netizen tidak mampu berhujah dengannya sehingga memaksanya menutup akaun media sosial, netizen sekali lagi tewas buat kali yang kedua.

Tak Tahan Dengan Kerenah Tentera Bawang, Ust Abu Syafiq Tukar |dentiti

Tidak lama kemudian akaun fb Ust Abu Syafiq gagal untuk dikesan. Hasil carian juga menunjukkan akaun tersebut tidak boleh diakses lagi.

Tidak dapat dipastikan sama ada akaun tersebut telah dinyahaktifkan oleh Ust Abu Syafiq sendiri ataupun ditarikbalik oleh fb kerana dilaporkan oleh netizen.

Namun begitu satu posting di laman IG atas nama Ust Abu Syafiq dikesan memuat naik status bahawa akaun fb beliau telah dig0dam sehingga meninggalkan komen yang tidak sepatutnya.

Tak Tahan Dengan Kerenah Tentera Bawang, Ust Abu Syafiq Tukar |dentiti

Hasil pencarian lain pula, Ust Abu Syafiq dikatakan telah menukar menukar identiti dengan menggunakan nama samaran pula.

Tak Tahan Dengan Kerenah Tentera Bawang, Ust Abu Syafiq Tukar |dentiti

Walau apapun, semoga selepas ini ntizen kembali tenang dan Ust Ebit dapat terus melakukan kerja-kerja dakwah tanpa sebarang gangguan.

Ust Abu Syafiq pula bolehlah menghabiskan masa di bilik hotel sementara menunggu tempoh kuarantinnya tamat. Umum mengetahui yang dia baru sahaja balik dari Turki.

Continue Reading

Trending